Sport

2017.07.02. 17:20

Mocsárban is roncsderbiztek

Az idei harmadik, zalai futammal folytatódott az országos roncsderbibajnokság - a versenyzőknek meg kellett küzdeniük az esővel, a felázott pályával is.

Tóth Gábor

Óriási, kifejezetten látványos versenyt hozott a kustánszegi futam. Az autók, a pilóták ugyanis szikrázó napsütésben, remekül előkészített pályán kezdték meg a programot. Aztán leszakadt az ég, óriási zivatar áztatta el a rendezvényt, víz alá került a pálya - ám a pilóták folytatni akarták a versenyt. Így mocsaras, vizes pályán gyűrték egymást az ellenfelek, nyakig sáros pilóták szálltak ki a felismerhetetlen formát öltő autókból - de az biztos, hogy nemcsak a versenyzők, hanem a nézők is jól szórakoztak. Amúgy 60 autó állt rajthoz, 75 nevezést regisztráltak a szervezők. A mezőnyben természetesen ott voltak az Auto-Crash Szombathely SE és az Auto-Sport Klub Rum pilótái, autói - a szombathelyiek ezúttal is remek versenyt futottak.

A szombathelyi Miklós Mónikát, a női futam győztesét - és felismerhetetlen autóját - rejti a sártenger
Fotó: Kámán András

Vasi eredmények, szuperfutam: 1. Németh Frigyes (Szombathely), 2. Pék Ferenc (Szombathely). Széria nagy: 1. Németh Frigyes, 2. Viszket Krisztián, 3. Pék Ferenc (mind Szombathely). Széria kicsi: 1. Pék Ferenc, 2. Pintér Endre, 3. Németh Péter (Szombathely). Széria közép: 1. Kovács Szabolcs, 3. Kövér Zoltán (mind Szombathely). Lada: 1. Friss Imre, 3. Vámos Dániel (mind Szombathely). Női: 1. Miklós Mónika (Szombathely). Trabant ifi: 2. László Dániel (Rum). Ütközéses: 1. Márkus Tamás, 3. Berta Norbert (mind Szombathely). A 4. futam: július 16., Gyenesdiás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!