Sportvilág

2009.07.20. 02:26

A junior női kézilabda Eb egyik házigazdája Szombathely lesz

Szombathely - Egy hónap múlva kezdődik a női junior (U19) kézilabda Európa-bajnokság, melynek egyik házigazdája Szombathely és az Arena Savaria lesz.

Vastag Nándor

A Róth Kálmán vezetőedző és Danyi Gábor másodedző által irányított női junior kézilabda-válogatott bő, 28 fős kerete harmadik hete gyakorol együtt az augusztus 14-23. közötti Európa-bajnokságra. Eddig a tatai edzőtáborban készült csapatunk, ám az elkövetkező időszakban a kontinensviadal másik két helyszínén, Pápán, majd Győrben tréningeznek a lányok. 

A felkészülést már edzőmérkőzések is színesítik. Június 23-án és 24-én Győrben Romániával meccselünk, 29-én és 31-én Szlovénia következik Ormoson, illetve Nagyatádon, végül augusztus 6-án a felnőttekkel játszanak kétszer is a juniorok. Az U19-es válogatott 10-étől már Szombathelyen gyakorol, és 12-én várhatóan zárt kapus meccset játszik - egy később kijelölendő ellenféllel - az Arena Savariában. Rá két napra kezdődik az Eb, a csoportkörben sorrendben Franciaországgal, Montenegróval és Szlovákiával kell megküzdeni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!