Sportvilág

2014.10.03. 10:35

A Magyar Diáksport Napja

Országosan több mint 500 iskola 140 ezer tanulója csatlakozott a Magyar Diáksport Napja kezdeményezéshez. A résztvevők két órát töltöttek aktív mozgással, és közösen futották le az idei évre vonatkozó 2014 méteres távot.

Zenés bemelegítéssel indult az idei diáksport napja a Váci Mihály Általános Iskola udvarán. Az intézmény sokadik alkalommal csatlakozott az egészséges életmódot és a mozgást népszerűsítő akcióhoz. Alsó és felső tagozatosok, pedagógusok, szülők és meghívott óvodások gimnasztikáztak együtt. A gyerekek lelkesen utánozták a lendületes mozdulatokat. A tornát követően a csapat futva indult a Sportligetbe. A felső tagozatosok fociztak, kosár- és röplabdáztak, az alsó tagozatosok visszasétáltak az iskolába, és ügyességi játékokban, sorversenyen vettek részt.

A Magyar Diáksport Napját a Mozgás Hete elnevezésű európai program részeként nyolcadik alkalommal rendezik meg országszerte. A szervezők célja, hogy a gyerekek megszeressék a sportot, megismerjék a közös mozgás örömét, és kevesebb időt töltsenek a négy fal között a számítógép előtt. A partneriskolák minden évben sportszervásárlási utalványt kapnak a részvételért cserébe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!