Szombathely

2009.04.22. 02:22

Az anyanyelv őrzői: minden évben bővül a nevező iskolák köre

Bük - Ha itt a tavasz, itt a tanulmányi, kulturális és sportversenyek ideje is. Az iskolák legjobb tanulói izgatottan készülnek, hogy összemérhessék tudásukat.

Tersztyánszky Krisztina

A Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola alsó tagozatos munkaközössége tizenhetedik alkalommal rendezte meg a tanulmányi versenyt, melyet szintén Felsőbüki Nagy Pálról neveztek el. A reformkori politikus Sopron vármegye országgyűlési küldötte volt. Fontosnak tartotta a magyar nyelv hivatalossá tételét. A késői utódok ma is őrzik, ápolják anyanyelvüket. Ezt a célt szolgálja a verseny is, melynek kezdetektől része az anyanyelv, az olvasás, a szövegértés és a szépírás. Emellett matematikából is meghirdetik a versenyt, hogy minél több kisiskolás mérettesse meg magát. A vetélkedőbe benevező iskolák listája minden évben bővül. Az idei évben tizennyolc település - Bő, Bük, Csepreg, Felsőcsatár, Gencsapáti, Hegyfalu, Horvátzsidány, Ják, Kőszeg, Kőszegszerdahely, Söpte, Szentpéterfa, Szombathely, Torony, Vassurány, Vasszécseny, Vát, Vép - 147 tanulója találkozott Bükön. A kisdiákok versenyfeladatait a büki tanítók állították össze. A fő szempontok a logika, a játékosság, a gondolkodásra késztetés. A tanulók a versenylapokat hatvan percig írhatták, majd finom uzsonna várta őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!