Szombathely

2010.04.07. 12:55

Bükön járt a norvég nagykövet asszony

Siri Ellen Sletner a Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola és Vendéglátóipari Szakiskola felújítását célzó norvég projekt eredményeivel ismerkedett.

Tersztyánszky Krisztina

Szerdán tartották a Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola és Vendéglátóipari Szakiskola felújítását célzó projekt nyitó rendezvényét. A beruházást, melynek során csaknem kétezer négyzetméterrel bővül az iskola alapterülete, az EGT Norvég Finanszírozási Mechanizmus támogatja egymillió 276 ezer euróval. Az építkezés januárban megkezdődött, s most Siri Ellen Sletner norvég nagykövet asszony is eljött, hogy megismerkedjen a projekttel.

Horváth Lajos polgármester köszönetet mondott a segítségért, mely a város legnagyobb léptékű és legköltségesebb beruházásához segítette hozzá az önkormányzatot. A bővülő létesítmény javítani fogja Bük és a kistérség szakember-képzését. A nagykövet asszony megtekintette a negyven százalékos készültségű beruházást, s megelégedettségét fejezte ki a projekt előrehaladásával kapcsolatban.

Bízik benne - mondta -, hogy a norvég partnerrel való együttműködés erősíteni fogja a két ország kapcsolatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!