Szombathely

2015.09.09. 11:14

A tanács: tanulni kell - Idén is lesz vízipisztolyos összecsapás és őszi fórum

Szombathely - Nem érdemes lógni egyik tanóráról sem ez a legfontosabb tanácsa a tanévkezdés apropóján a szombathelyi diákpolgármesternek. Vízipisztolycsatával és ifjúsági fórummal is van ideje foglalkozni Dávid Noelnek a munka és az érettségire készülés mellett.

Bakos Ágnes

- Tanulni kell! - Ezt javasolja Dávid Noel. A szombathelyi diákpolgármester szerint, nem érdemes ellógni a tanórákat, hiszen a diák a saját dolgát könnyíti meg, ha odafigyel a tanárra és szorgalmasan jegyzetel. Az érettségihez közeledve kitűnik, hogy mennyire egymásra épülnek a leckék - mondta el Dávid Noel, saját tapasztalatból.

Ne legyen kéznél a telefon ez a második iskolai tanácsa a diákpolgármesternek a tanévkezdés apropóján még ha nehéz is megválni a fiataloknak a hozzájuk nőtt készülékeiktől, inkább süllyesszék a táskájukba, a saját érdekükben. A diákpolgármester is tanuló, jelenleg is.

- Most esti tagozaton járok a Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnáziumba, az érettségire készülök - mondta. Tavasszal pincérként tett szakmunkás vizsgát Noel és azóta főállásban kamatoztatja a vendéglátásról elsajátított elméleti és gyakorlati tudását.

Diákpolgármester diákönkormányzat választás - Dávid Noel, Bársony Dóra, Horváth Balázs Fotó:a szerző

Ahogy most az érettségire, úgy a szakmáért is nagyon sokat kellett tanulni.

Nem bánta meg, hogy előbb szerzett szakmát és csak utána tanul az érettségi vizsgákra, mert így pénzkereső fiatal lett belőle, főállásban tud már munkát vállalni, önállóan el tudja tartani magát és nem kell a családi kasszából pénzt várnia, ha megvásárolna magának valamit szerinte ezt szem előtt tarthatnák a diákok.

- Akár a szüleinek is tud segíteni az ember - emelte ki a munka melletti tanulás előnyét, és ajánlja ezt a többi diáknak is.

Most csak heti két napon van bent az iskolában, persze tanulni nem csak hetente két napot kell, ha jó eredményekkel akar vizsgázni a diák. A továbbtanulás Noelnek sem kérdés, de az irány még az. Azt mondta, sok minden érdekli, nem biztos, hogy marad a vendéglátásnál.

- Lehet, hogy a történelemmel foglalkoznék, de a tanári pálya is megfordult már a fejemben - mondta el a távolabbi tervekről. Ahogy Noel fogalmazott, több vasat kell, illetve érdemes tartani a tűzben, jó, ha a diákoknak széles az érdeklődési köre. A munka és az esti tagozatos iskola mellett a diákpolgármesteri feladatokra is jut ideje Noelnek. Elmondta, hogy a jövő héten rendezi meg a Szombathelyi Diákönkormányzat a már hagyományos vízipisztolycsatát a Fő téren: a tervek szerint idén is vidáman és rengeteg vízzel búcsúztatják a nyarat és köszöntik az új tanévet a szombathelyi diákok persze a jó időért nagyon szurkolnak. Közben már a következő hetekre is vannak elképzelések, ami a várható diákönkormányzati programokat illeti. - Októberben, novemberben tervezünk egy ifjúsági fórumot, ahol közismert személyekkel beszélgethetnek a fiatalok - mondta a körvonalazódó őszi rendezvényekkel kapcsolatban.

- Szeretnénk jó és rossz életvezetési példákat állítani a diákok elé. Hogy lássák milyen úton érdemes haladni egy fiatalnak az életben hangsúlyozta a diákpolgármester. A legfontosabb az ifjúsági programok és a munka mellett pedig a tanulás - Dávid Noelnek is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!