Szombathely

2016.03.07. 15:55

A fiatalokra és az uniós pályázatokra koncentrálnak - Folytatódik a magyar-szlovén együttműködés

Szombathely - Nemcsak papíron, hanem ténylegesen együttműködik a muravidéki csoportokkal a Vas megyei önkormányzat - hangzott el a 2016-os évre szóló együttműködési megállapodás aláírásán.

Bakos Ágnes

„A muravidéki művészeti csoportok, művelődő közösségek munkáját továbbra is Vas megyei szakmai csoportvezetők segítik rendszeresen, 2016-ban összesen 140 alkalommal" - egyebek között ezt is tartalmazza az aláírt együttműködési munkaprogramban. Több évtizedes múltra visszatekintő együttműködés a muravidéki - Vas megyei kapcsolat, emlékeztetett Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke a hétfőn tartott ünnepélyes aláírás alkalmával. A Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség Tanácsának elnöke, Horváth Ferenc hangsúlyozta: az idei együttműködésben nagyobb figyelmet kapnak a fiatalok. Elhangzott: külön hangsúlyozzák, ösztönzik idén a szlovén-magyar közös uniós pályázatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!