Szombathely

2016.03.21. 12:00

Tegyük tisztábbá az Oladi-lakótelepet! – Szemetet szedtek az ott élők

A tavasz mindig a megtisztulás időszaka Oladon: a lakók összefogásával újra szemétmentessé varázsolták a környezetet.

Vadas Krisztina

Március 19-én, szombaton már sokadszor indultak neki az oladiak a szemétszedésnek, most az Olad Városrészért Egyesület szervezte meg az akciót, és a Bartók Béla Lakásfenntartó Szövetkezet is támogatta.

Szép, verőfényes napsütésben indultak el az Oladi lakótelep szép környezetéért tenni akarók szombaton. Kesztyűt húztak, zsákot ragadtak kézbe és a délelőtt során a lakótelep legnagyobb zöld területeit, Vízmű védterület, a kutyafuttató, közkeletűbb nevén a Kiserdő területét, az Általános Iskola, Szakképző Iskola környékét takarították, szedték az eldobált szemetet.


Az idén először nem konténerbe, hanem zsákokba gyűjtötték a szemetet. Ezeket az egyesület a Szovától vásárolta, melyeket a megállapodás szerint a hétfői kuka ürítéssel együtt elszállítottak.

A 25 önkéntes a lakótelep más területein is szedte a szemetet, 30 zsákkal gyűlt össze így az akció végére.

Fotó: Hegedüs László

- Sajnálatosan kell megemlíteni, hogy hiába van már a lakótelepen is egyre több helyen szeméttároló a járdák mentén, ha a szemetelőknek egyszerűbb a földre, bokorba, fűbe hajítani az éppen kezükben lévő papír zsebkendőt, cigarettás dobozt, cigaretta csikket vagy akár ásványvizes és üdítős palackokat. Azonban azt is tárgyilagosan meg kell mondani, hogy évről évre talán kevesebb az eldobált szemét, valamint látható jelei vannak a közfoglalkoztatottak munkájának, szemétszedésének is időnként – mondta Hegedüs László, az Olad Városrészért Egyesület elnöke az akció kapcsán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!