Vasi foci

2009.07.31. 10:17

Tiltakoznak a szurkolók az MLSZ ámokfutása ellen

Budapest - Nem tetszik a Összmagyar Szurkolói Szövetségnek, hogy az NB I első fordulója után zárt kapus meccsekkel büntette a klubokat az MLSZ. A szervezet szerint a drukkerek szervezett fellépésével is számolnia kell labdarúgó szövetségnek. Közreadjuk a felhívás teljes szövegét.

Vas Népe

Az Összmagyar Szurkolói Szövetség elnöksége megdöbbenve értesült a Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottságának ámokfutásától, amit az első bajnoki forduló után tanúsított, és amelynek során számos klubot büntetett zárt kapus mérkőzésre.

 Különösen érthetetlen ez az eljárás azok után, hogy az ÖSZSZ képviselői két héttel ezelőtt jó hangulatú és konstruktív párbeszédet kezdtek az MLSZ vezetésével, amelynek során abban is megállapodtak, hogy az MLSZ szabályzatainak a szólásszabadság korlátozására vonatkozó rendelkezéseit közösen tekintik át a jövőben és vitatják meg azok esetleges módosítását, amely valamennyi fél - MLSZ, klubok és szurkolók - megelégedésére rendezhetné a kérdést.

Ennek fényében az MLSZ szankcióit barátságtalan lépésnek tekintjük és azt fontolgatjuk, hogy minden további egyeztetés nélkül jogi útra tereljük a kérdést és ezáltal kényszerítjük a Magyar Labdarúgó Szövetséget, hogy végre a Magyar Köztársaság Alkotmányának, a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően és ne azokkal ellentétesen működjön.

Amennyiben az MLSZ folytatja hasonló, jogsértő tevékenységét az ÖSZSZ által összefogott táborok egyéb, egyelőre nem meghatározott egységes fellépésével is számolnia kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!