Vasvár

2015.04.27. 10:58

Vasvári gyerekek országos sikerei

Vasvár - Már elkezdődött az év végi hajrá az iskolákban, hiszen a versenyek különböző szintű fordulói ez idő tájt zajlanak. Számos megmérettetés résztvevői a vasvári iskolások, és nem is akárhogyan teljesítenek.

Merklin Tímea

Az elsősegélynyújtó verseny területi győztese lett a Kardos László Általános Iskola 5 fős csapata (Szökrön Krisztina, Konnáth Dominik, Varga Ádám, Koroknai Krisztofer, Tóth Erik).

A megyei Kerékpáros Iskola Kupa területi fordulójában két díjat is megszereztek a vasváriak: Szökrön Krisztina 1., Ódor Kitti 2. helyezést ért el.

Az egyik tankönyvkiadó internetes tanulmányi versenyében több diák is bejutott a Győrben megrendezett országos fordulóba, ahol Jakab Diána természetismeret tantárgyból a 8. helyet szerezte meg, Jakab Noémi a pedig a 16. helyet. Angolból Dienes Ádám a 13., Vass Zoárd a 27., Tóth Andor a 34. lett, Szatmári Örsi matematikából a 19. helyen végzett. Ambrus Márk 6. a osztályos tanuló (421 fő döntőbe jutott közül, Siposné Káldy Gyöngyi tanítványa) meghívást kapott Szegedre az április 25-ei ünnepélyes eredményhirdetésre, és átvehette az országos 2. helyezettnek járó díjat.

A képen az első sorban: Palatin Ádám, Ambrus Márk, Jakab Diána, Jakab Noémi, a 2. sorban Szatmári Soma, Tóth Andor, Vass Zoárd, Szatmári Örsi, Dienes Ádám Fotó: Sejberné Szabó Mariann

Ugyanezen a napon 4 tanuló Százhalombattán versenyzett az országos Kozma László számítástechnikai versenyen, a 6., 7., 8. és 9. helyet szerezte meg Tóth Andor, Dienes Ádám, Palatin Ádám, Szatmári Soma (Pál Katalin tanítványai). A 7. évfolyamosok csapata országos 7. helyezést ért el.

A sportban is jeleskednek a tanulók. A diákolimpia elődöntő fordulóiba a járásból egyedüliként a vasvári focisták jutottak be. Az 1-2. évfolyamos tanulók elődöntős győztesként a megyei fordulóban is ott voltak.

Az 5-6. osztályos kézilabdás leányok a Vasváron megrendezett leány kézilabda tornát és a területi versenyt is megnyerték, ahogy a térségben megrendezett Egervölgy focikupát is az 5-6. osztályos fiúk. Az 5-6. osztályos fiú kézilabda csapat a területi döntőt megnyerve, a megyei döntőben a bronzérmet szerezte meg.

Négy korosztályban a vasvári iskolából 5 fő Kőházy Viktor 2. hely, Tóth Erik 1. hely, Koroknai Krisztofer 3. hely, Krisztánovics Adrienn 1. hely, Ódor Kitti 3. jutott be az Görgey Artúr lövészeti országos döntőbe.

Ezek is érdekelhetik