Vasvár

2015.04.27. 10:58

Vasvári gyerekek országos sikerei

Vasvár - Már elkezdődött az év végi hajrá az iskolákban, hiszen a versenyek különböző szintű fordulói ez idő tájt zajlanak. Számos megmérettetés résztvevői a vasvári iskolások, és nem is akárhogyan teljesítenek.

Merklin Tímea

Az elsősegélynyújtó verseny területi győztese lett a Kardos László Általános Iskola 5 fős csapata (Szökrön Krisztina, Konnáth Dominik, Varga Ádám, Koroknai Krisztofer, Tóth Erik).

A megyei Kerékpáros Iskola Kupa területi fordulójában két díjat is megszereztek a vasváriak: Szökrön Krisztina 1., Ódor Kitti 2. helyezést ért el.

Az egyik tankönyvkiadó internetes tanulmányi versenyében több diák is bejutott a Győrben megrendezett országos fordulóba, ahol Jakab Diána természetismeret tantárgyból a 8. helyet szerezte meg, Jakab Noémi a pedig a 16. helyet. Angolból Dienes Ádám a 13., Vass Zoárd a 27., Tóth Andor a 34. lett, Szatmári Örsi matematikából a 19. helyen végzett. Ambrus Márk 6. a osztályos tanuló (421 fő döntőbe jutott közül, Siposné Káldy Gyöngyi tanítványa) meghívást kapott Szegedre az április 25-ei ünnepélyes eredményhirdetésre, és átvehette az országos 2. helyezettnek járó díjat.

A képen az első sorban: Palatin Ádám, Ambrus Márk, Jakab Diána, Jakab Noémi, a 2. sorban Szatmári Soma, Tóth Andor, Vass Zoárd, Szatmári Örsi, Dienes Ádám Fotó: Sejberné Szabó Mariann

Ugyanezen a napon 4 tanuló Százhalombattán versenyzett az országos Kozma László számítástechnikai versenyen, a 6., 7., 8. és 9. helyet szerezte meg Tóth Andor, Dienes Ádám, Palatin Ádám, Szatmári Soma (Pál Katalin tanítványai). A 7. évfolyamosok csapata országos 7. helyezést ért el.

A sportban is jeleskednek a tanulók. A diákolimpia elődöntő fordulóiba a járásból egyedüliként a vasvári focisták jutottak be. Az 1-2. évfolyamos tanulók elődöntős győztesként a megyei fordulóban is ott voltak.

Az 5-6. osztályos kézilabdás leányok a Vasváron megrendezett leány kézilabda tornát és a területi versenyt is megnyerték, ahogy a térségben megrendezett Egervölgy focikupát is az 5-6. osztályos fiúk. Az 5-6. osztályos fiú kézilabda csapat a területi döntőt megnyerve, a megyei döntőben a bronzérmet szerezte meg.

Négy korosztályban a vasvári iskolából 5 fő Kőházy Viktor 2. hely, Tóth Erik 1. hely, Koroknai Krisztofer 3. hely, Krisztánovics Adrienn 1. hely, Ódor Kitti 3. jutott be az Görgey Artúr lövészeti országos döntőbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!