A Neumann-galaxis élményeit hozták el

2018.11.30. 11:30

Aki gyorsabban, könnyebben olvas, magasabb szinten érti meg a világot

Élménypedagógia a digitális világban címmel rendeztek programot a Kardos László Általános Iskolában, amelynek aulájában érdekes kísérleteket, „okos eszközöket” mutattak be a gyerekeknek.

Merklin Tímea

Baranyai József, az ELTE Bolyai gimnázium tanára az okos eszközök használatát mutatja be a diákoknak

Fotó: Szendi Péter

A megnyitón Pintér Zsolt, az ELTE Pályázati Központjának igazgatóhelyettese elmondta, hogy a projektzáró rendezvény célja, hogy az itteni diákoknak is megmutassák: élethosszig tartó tanulással, hátrányos helyzetű térségből indulva is lehet érvényesülni a Neumann-galaxisban. Ez a könyvalapú Gutenberg-galaxis mintájára a digitális eszközökön keresztül elérhető tudást jelenti. Tóth Balázs polgármester azzal fordult a gyerekekhez, hogy jó, ha tudják használni az okos eszközöket, de olvasni ezután is kell, mert szövegértésre az élet minden területén szükség van. Fodor István, a Szombathelyi Tankerület igazgatója arról beszélt, hogy szívesen jön a Kardos iskolába.

Baranyai József, az ELTE Bolyai gimnázium tanára az okos eszközök használatát mutatja be a diákoknak
Fotó: Szendi Péter

Olyan eszközt még nem találtak ki, ami beteszi az ember fejébe a tudást, de a kísérletek bemutatása, az egyik legfontosabb eszköze az ismeretszerzésnek. Dr. Németh István, az ELTE koordinációs rektorhelyettese elmondta, hogy újfajta tudásközvetítő módszereket adnak át, és felvázolta a gyerekeknek a felhőalapú tankönyvek jövőjét. Dr. Fűzfa Balázs az irodalom élményét hozta, kifejtve: azért kell írókat, költőket olvasni, mert a szövegértés a matematikai példánál is kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!