Fejlemények

2022.06.17. 20:25

Gulyás Gergely megerősítette: tartja az ígéretét a régi városi strand ügyében

Mikor fizeti ki a régi városi strand területének vételárát az önkormányzat, hogy azon árnyas parkoló épülhessen? - sokan figyelik kíváncsian az ügy fejleményeit. Pénteken dr. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter nyilatkozott az ügyben.

Tömböly Ágnes

Forrás: Cseh Gábor

- Polgármester úrnak is megírtam és ott is elmondtam Szombathelyen, hogy Hende parlamenti alelnök úr, aki Szombathely országgyűlési képviselője, tett egy ajánlatot, erre a kormány garanciát tud vállalni. Ha és amennyiben az önkormányzat ennek eleget tesz, visszavásárolja az eladott és parkolóként hasznosítani szándékozott ingatlant, akkor a kormány azt megtéríti - jelentette ki dr. Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Ismert, a közgyűlés baloldali többsége a régi városi strandra vonatkozóan egy olyan adásvételi szerződés aláírásához adta jóváhagyását, amiben augusztus 31-ei határidő szerepel. Ennek oka, hogy a baloldali frakció tagjai egy ígérvényt kívántak kapni a kormánytól, mert a terület visszavásárlására (81,7 millió forint plusz áfa) és a parkoló építésére nincsen önkormányzati forrás, ahhoz kormányzati támogatásra van szükség.

Gulyás Gergely május 30-ai levelében közölte Nemény András polgármesterrel: „Korábbi ígéretemet fenntartom. Amennyiben az abban foglaltak teljesültek, várom Polgármester úr tájékoztatását”.

A kiküldött meghívó szerint a június 27-ei közgyűlés napirendjei között nem szerepel az önkormányzat költségvetését módosító javaslat, ami alapján kifizethetnék a terület vételárát, vagyis a 81,7 millió forint plusz áfa összeget (ennyiért értékesítették). Szólni kell arról is, hogy a régi városi strandra vonatkozó adásvételi szerződés szerint a Vasi Ingatlanfejlesztő Zrt. megtéríthető költségeként kért összeg kis túlzással napról napra emelkedik. Így ha június 30-áig fizetne az önkormányzat, akkor a cég „költségei” bruttó 26 millió 770 ezer 838 forintra rúgnának. Míg ha 2022. augusztus 31-ével történik „az elszámolás”, már mintegy 7 millió forinttal több közpénz, vagyis 33 millió 120 ezer 838 forint kerülhetne a céghez a zrt. képviselője, Bereczki László és Nemény András polgármester által aláírt adásvételi szerződés szerint.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!