Vönöck

2015.07.15. 08:48

Toronyi almából készült a megye legjobb pálinkája

Immár hagyomány, hogy a vönöcki és a győrvári pálinkafesztiválon hirdetik ki a Vas Megyei Pálinkaverseny eredményeit.

Nagy Ildikó

A hétvégén felszállt a füst, és kiderült: a toronyi Magyar Szabolcs almapálinkája nem csak kategórájában tarolt: a champion díjat is kiérdemelte, és a megye legjobb pálinkája lett.

Az egyéb fajták kategóriájában egy német, naspolyából készült pálinka nyert, a vad termésűek között a győrvári Birkás Pálinka kökénypálinkája lett a befutó. A csonthéjas termésű gyümölcsök kategóriájában Újszilvásra, a Bolyhos és Fia főzdéhez került a fődíj, amit kajszibarackból készített pálinkájukkal érdemeltek ki. A szőlőpálinkák közül a cserszegtomaji Destillerie Schmitz főzde Irsai Olivérből nyert nedűje vette le a lábukról a szigorú ítészeket, törköly kategóriában egy olasz pálinka nyert. A Pannonhalmi Pálinkárium három kategóriában nyert: egyrészt a fekete ribizliből készített pálinkával, ágyas kategóriában a körtepálinkával, de zölddió-likőrjük is a legjobbnak bizonyult a versenyen.

Címkék#pálinka

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!