Megszűnt a büntetőeljárás két zalai rendőri vezető ellen

VN - A Somogy Megyei Bíróság Katonai Tanácsa megszüntette a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete által indított büntetőeljárást két zalai rendőri vezető ellen, mert a pótmagánvádló ejtette ellenük a vádat.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Korábban megírtuk, hogy Dr. Tiborcz János Zala megyei rendőr-főkapitány ellen, aki tizennyolc éven át szolgált Vasban, magánvádat emelt a Tettrekész nevezetű rendőrszakszervezet.

Tiborcz János közölte: "nem örül" a végzésnek, mert meggyőződése, hogy a bíróság őt és a nagykanizsai városi rendőrkapitányt, dr. Molnár Józsefet bűncselekmény hiányában felmentette volna a vád alól.

A Tettrekész szakszervezet januárban arról számolt be, hogy nagykanizsai rendőrök pótmagánváddal indítottak bírósági eljárást feletteseik ellen, mert azok nem bírálták el szolgálati panaszaikat. 

A szakszervezetet 13 rendőr korábban arra hatalmazta fel, hogy nyújtson be panaszt elmaradt járandóságaik miatt, illetve azért, mert pótlékaikat nem fizették ki. 

Szima Judit, a Tettrekész rendőrszakszervezet főtitkára szerint a nagykanizsai kapitány és a Zala megyei főkapitány azonban "akadályozták a panaszjogokban a kollégákat" azzal, hogy nem foglalkoztak a panaszok elbírálásával, holott erre az országos rendőrfőkapitány is utasította a zalai vezetőket.
   
A szakszervezet a halogatás miatt feljelentést tett a Kaposvári Katonai Ügyészségen, de első fokon, majd a katonai főügyészségen is azzal szüntették meg az eljárást, hogy a vezetők nem követtek el bűncselekményt. 

A szakszervezet ezután elöljárói hatalommal visszaélés elkövetésének gyanúja miatt pótmagánváddal a kaposvári katonai bíróságon tett feljelentést a két rendőri vezető ellen.
  
Tiborcz János a bírósági eljárás megszüntetése kapcsán büntetőjogi vagy polgári jogi lépéseket fontolgat jó hírnevének megsértése miatt. Ugyanis amikor a szakszervezet nyilvánosságra hozta ügyüket, a Tettrekész honlapján olyan kijelentések láttak napvilágot, amellyel megítélése szerint megsértették a személyiségi jogait.


Forrás: MTI, Zalai Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!