Harc az ob-pontokért

Kisbér - Nemzetközi versennyel egybekötött fogathajtó ob-fordulót rendeznek a hétvégén.

Gergácz Zoltán

Mától vasárnapig a Komárom-Esztergom megyei Kisbér a fogathajtás honi központja. A közelgő kecskeméti vb-re készülő külföldi fogatok főpróbának tartják a hétvégi versenyt, míg a magyar hajtók számára országos bajnoki pontszerző forduló.

- Hétfő óta tartózkodom a helyszínen a minél jobb szereplés reményében - mondta a lukácsháziak fiatal kettesfogat-hajtója, Molnár Zsolt. - Egyesben 40, kettesben 21 fogat indul. Utóbbinak érdekessége, hogy nyolc országból vannak résztvevők, és a magyarok kilencfős vb-keretéből nyolcan is rajthoz állnak. Idén vezették be az ob fordulókon a militarys pontozást: az első 20 helyezett kap pontot, de nagy differenciálással. A győztes 100, a második 60, a harmadik 40-et. Cél a pontszerzés mellett a minél előkelőbb helyezés. Az ob fordulók összesítése alapján az 1-20. helyezett jut a szeptemberben Izsákon rendezendő országos döntőbe. Jelenleg a 12. hely körül vagyok, de ez a rendszer nagy mozgásra ad lehetőséget, így minden pontot meg kell becsülni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!