Hatvanöten tették próbára a tudásukat az idei Rába-úszáson

VN - Az Arrabo Szabadidősport Egyesület szombaton már 22. alkalommal rendezte meg a Rába-úszást. A hagyományos erőpróbára az idén 65-en neveztek.

Tóth Gábor

 A mezőny a Ragyogó-hídnál (Uraiújfalut Ostffyasszonyfával összekötő út) szállt vízbe és a nicki műgátnál ért célba. A kijelölt 4,3 folyamkilométeres távot a legtöbben szintidőn belül, 2 óra alatt teljesítették. 

Az elsőként célba érő sportembernek például elegendő volt csupán 40 perc a táv leküzdéséhez. Az úszók egyébként remek időben, kellemes körülmények között,   magas vízállású, erős, segítő sodrásban szelték a habokat a Rábában. 

Népszerű a Rába-úszás, ismét sokan tették próbára kitartásukat  Fotó: Szendi Péter

A verseny két legfiatalabb résztvevője egyaránt 13 esztendős volt, egy örökifjú vadvíz-kedvelő pedig 79 évesen vállalkozott a Rába-úszásra. Érdemes megemlíteni Kunovics László (Körmend) nevét, aki mind a 22 próbát  teljesítette  ezzel egyedüli rekorder a Rába-úszás történetében.

A Rába-úszás nem kifejezetten verseny, ezért a szervezők nem is hirdetnek sorrendet. A távot teljesítők között húsz ajándékcsomag talál gazdára, teljesen igazságos módon: sorsolással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!