Haltelepítés a vasi vizekbe

Körkép - Több mint száz mázsa háromnyaras pontyot telepítenek ma, illetve holnap a megye álló- és folyóvizeibe - tudtuk meg a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségétől.

Tóth Gábor

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége ma és holnap pontytelepítést végez a kezelésében lévő álló- és folyóvizeken. Összesen 103 mázsa, fogható méretű nemes halat telepítenek a szövetség munkatársai.

A haltelepítés miatt általános horgászati tilalom lép életbe az állóvizeken a telepítés napjától, azaz hétfő délelőtt 11 órától, szeptember 12-éig, szombat reggel 6 óráig.

A negyedik - az eredeti halgazdálkodási terven felüli - ponytelepítés október végén várható azokon a horgászvizeken, ahol a helyi horgász- egyesületek a telepítésre biztosítanak megfelelő pénzügyi támogatást. A szövetség munkatársai a telepítés után a vízpartokon közlik az általános horgászati tilalomra vonatkozó információkat.

A telepítés a következő vizeket érinti (zárójelben a mennyiség): Marcal (400 kg), Pinka (480 kg), celldömölki tó (280 kg), csepregi tó (400 kg), gencsapáti tó (480 kg), himfai tó (940 kg), magyarszecsődi tó (680 kg), máriaújfalui tó (800 kg), merseváti tó (540 kg), nagypiriti tó (280 kg), gersekaráti tó (1000 kg), püspökmolnári tó (480 kg), csánigi tó (540 kg), szombathelyi Csónakázótó (1300 kg), szombathelyi horgásztó (680 kg), újpetinti I-es számú tó (540 kg), vasvári Csónakázótó (480 kg).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!