Velünk van a vásárlóerő: Vasban átlag felettiek a pénzköltési mutatók

Budapest - Az általános, illetve a kiskereskedelmi vásárlóerő rangsorban az első helyen Budapest áll, a sereghajtó a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszabő - közölte a GfK Hungária Piackutató Intézet hétfőn az MTI-vel.

MTI

A kétévente megjelenő GfK általános vásárlóerő index a lakosok és a háztartások rendelkezésére álló teljes jövedelmet térképezi fel településenként, a kiskereskedelmi vásárlóerő pedig azt mutatja meg, hogy mekkora az egyes településeken a kereskedelem szempontjából releváns vásárlóerő.

Az ezer lakosnál nagyobb települések között a kiskereskedelmi vásárlóerő tekintetében - a fővárost leszámítva - Csopak áll az első helyen Telki, Tiszaújváros, Budaörs és Százhalombatta előtt. A legalacsonyabb a kiskereskedelmi vásárlőerő Tiszabő településen, után következik Alsószentmárton, Szendrőlád, Kántorjánosi és Taktakenéz.
    
Az általános vásárlóerő rangsorát - Budapestet leszámítva - az ezer lakosnál nagyobb települések között Budaörs vezeti, Csopak, Törökbálint, Tiszaújváros és Hévíz előtt, a legalacsonyabb általános vásárlóerővel rendelkezik Tiszabő, Alsószentmárton, Tiszabura, Vilmány és Szendrőlád.
    
A megyék rangsorában mindkét mutató tekintetében Budapest után Fejér megye áll.  Az országos átlag fölötti általános és kiskereskedelmi vásárlóerőt tud felmutatni továbbá Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Sopron, Vas és Pest megye.

A sereghajtó megye mindkét listán Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, hasonlóan nehéz helyzetben van Békés megye is, amely az utolsó előtti helyet foglalja el mind az általános, mind a kiskereskedelmi vásárlóerő tekintetében.

Ezek is érdekelhetik