Hozzám jönnél férjül?: Nász-ajánlat - filmajánló

Egy hétköznapinak nem mondható szerlemes történet mindazon hétköznapi klisékkel, amelyek a szerelmes filmekre jellemzők. Kapcsolatok, család, szeretet, karrier, konokság és magány - minden terítékre kerül e laza szerelmi vígjátékban.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Bár a romantikus vígjátékokkal sokszor Dunát lehet rekeszteni s manapság már igen válogatós is lesz az ember, hiszen nem mindegy, hogy feleslegesen ülünk végig egy-másfél órát vagy kellemes pillanatokat szerezve. Eme alkotás nem korszakalkotó, nem filmtörténeti mérföldkő, hanem csak egy újabb komédia, ami szerethető és aranyos.

A sztori
A történetet már mindenki ismeri, hamar megfejthető, csupán a szereposztás változott, azaz cserélődött fel. Andrew (Ryan Reynolds) már három éve titkárként dolgozik, főnöke Margaret (Sandra Bullock), aki mellett az élet nem túl szabad, nincsenek ünnepek, hétvégék, csak rengeteg munka. Margaret eredendően kanadai, s amikor vízuma lejár kiderül, hogy nem hosszabbítják meg azt, ezzel állását elveszíti. Az egyetlen lehetőség a házasság, így Margaret megparancsolja, pontosabban megkéri Andrew kezét.

A bevándorlási hivatal ismeri az ilyen trükköket, ezért általában szigorúan ellenőrzik a párokat, pláne akkor, amikor kiutasítás előtt áll az egyik fél. Andrew bemutatja családjának (akik Alaszkában élnek) a kényes nőt, a három napos családi túra alatt sok mindenre fény derül, s mint ami ilyenkor várható, Andrew és Margaret egymásba szeret.

Miért volt jó?
Mert annak ellenére, hogy a film szinte már az első perctől kiszámolható, mégis egyes pillanataiban elbizonytalanítja az embert a történet végét illetően. Olyan tipikus romantikus film, ami alatt szurkolgatunk az egyik-másik félnek, hogy álljon már a sarkára és cselekedjen.

E film után kijelenthető (részünkről), hogy szeretnénk gazdagon Alaszkában élni, és továbbra is jó nőnek tartjuk a már 45 éves Sandra Bullock-ot. A nőknek pedig marad Ryan Reynolds, akinek kidolgozott felsőtestét többször is csodálhatják a film alatt.Ami nem tetszett
Ryan Reynolds alakításaival általában nem szokott problémánk lenni, most kicsit semleges lett. Nem igazán tudta átadni érzéseit a nézőknek, de a film amúgy is kicsit jobban koncentrált Sandra Bullock-ra.

 

Összegzés
Sandra Bullock remekül alakított egyszerre érzelemmentes nőt, kemény főnököt. Sok vicces jelenet épül rá s kissé féltünk is, nehogy kicsit erőltetett legyen, de szerencsére nagyon jól hozta a karaktert. Ryan Reynolds ennél kicsit gyengébbet nyújtott, neki mindenképp testhezálóbb szerep volt a Mindenképpen talán. Valószínűleg nem ez lesz az a film, ami életünk legnagyobb durranása, de jó szórakoztat 109 percen át.

Barátnővel, első randira, délutáni családi filmnek, bármikor. Könnyen fogyasztható, emészthető, kedves pillanatokkal gazdagít mindenkit. Van akinek egyszer nézős, van akinek többször, mi konkrétan kétszer láttuk, Sandra Bullock meggyőzött.


Az ajánlóhoz a filmet a szombathelyi Videocenter DVD kölcsönző bocsátotta rendelkezésünkre.

További filmajánlókat ide kattintva olvashat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!