Kiállítással segítenek a Jézus Szíve Plébániatemplomnak

Jótékonysági kiállítást rendezett egy civil egyesület a Jézus Szíve Plébániatemplom sérült üvegablakainak helyreállítására. Megtekinthető az árverésre bocsátott három kép is.

Némethy Mária

Vajon mit szólt 1939-ben Pajthy Ödön, amikor megkapta a szép képeslapot Kőszegről? S mit szólnak ma a kőszegiek szeretett városuk sokféle arcához, ami a Brenner közösségi házban látható régi festményeken, fotókon, képes levelezőlapokon?

Maroknyi, lelkes csapat volt ott hétfőn este az Alpokalja Zöldek Közhasznú Egyesület kiállításának megnyitóján.
 
- Most, amikor a modern a divat, a kőszegiek ügyesen irányítják a figyelmet a régi értékekre - hallottuk a kiállítást megnyitó  megyés püspöktől, dr. Veres Andrástól. Örömmel nyugtázta, hogy az egyesület felkarolja a templom üvegablakainak helyreállítási ügyét, ugyanis sem tavaly, sem az idén nem kapott az egyház pénzt az államtól templomi felújításra.

A kiállítás látogatói urnába dobhatják az ablakok helyreállítására szánt adományokat, az egyesület honlapján pedig követni lehet az árverést. Remélik, sokan lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!