Búcsúlevél: halottak az ikerlányok

Otthonában hátrahagyott búcsúlevele alapján a svájci Matthias Schepp ikerlányai már nincsenek az élők sorában - jelentette pénteki számában a Le Parisien című francia napilap rendőrségi és igazságügyi forrásokra hivatkozva.

MTI

Az újság szerint a levélben az apa egyértelműen arra utalt, hogy megöli a két hatéves kislányt, majd magával végez.
   
Az ügy előzménye, hogy Schepp január 28-án magával vitte hétvégi láthatásra az elvált olasz feleségénél, Lausanne-ban nevelkedő lányait, Alessiát és Liviát. A megbeszélt időre - január 30-án vasárnap - azonban nem vitte vissza a gyerekeket anyjukhoz. Az biztos, hogy a férfi Franciaországba, majd Olaszországba menekült. Egyelőre azonban arra nincs bizonyíték, hogy a kislányokat is magával vitte volna. Őket utoljára január 30-án látták, apjuk svájci házánál, amint éppen játszottak - azóta viszont nyomtalanul eltűntek. A francia, az olasz és a svájci rendőrség hatalmas erőket bevetve kezdett kutatást a lányok után. Az apa holttestére egy dél-olaszországi vasútállomáson bukkantak rá, ahol február 3-án este egy vonat alá vetette magát.
   
Az újság szerint a levél tartalmát azért nem hozták nyilvánosságra, hogy az esetleges szemtanúk továbbra is jelentkezzenek, és használható információkkal lássák el a nyomozókat, mert élt a remény, hogy az ikrek mégis életben vannak. A Le Parisien idézte a Corriere della Sera című milánói újság honlapján megjelent írást is, amely szerint Schepp Toulonból is feladott egy levelet, amelyben azt írta: a lányok "már békében nyugszanak és nem szenvednek többé".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!