Ismét a legjobbak között a szombathelyi AGORA - Tourinform Iroda

Az országban működő több mint 140 Tourinform Iroda közül ismét a legjobbak között teljesített a szombathelyi, derült ki a Magyar Turizmus Zrt. írásos értékeléséből. A Tourinform Irodák munkáját a Magyar Turizmus Zrt. negyedévente szigorúan meghatározott, objektív kritériumrendszer szerint értékeli, melyet minden év végén összesít.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Az ellenőrzés több szálon fut: a kijelölt Tourinform irodákban személyes, telefonos és e-mailes megkérdezés is történik.

Az értékelés egyik módszere a próbavásárlás, vagyis bírálók érdeklődő turistaként különböző szituációkat játszanak el a vizsgált Tourinform irodákban. A próbavásárlások során az "álturisták" nemcsak az ügyintéző felkészültsége, készségessége, udvariassága alapján értékelik az irodát, hanem az irodák külső megjelenésére vonatkozó szabályok alapján is.

Az értékelés során a rendelkezésre álló kiadványokat is vizsgálják, azok választéka, kivitelezése, igényessége, rendszerezése és információ-tartalma alapján.
A telefonos megkérdezésnél az ügyintéző beszédstílusa, válaszadási készsége alapján készítik el a minősítést, míg az e-mailes információ-szolgáltatás során a levélformát, kötelező arculati elemek használatát, a válaszadási reakcióidőt, a kapott információk használhatóságát, részletességét is ellenőrzik.

A felmérés célja a Tourinform irodák hatékonyságának és néhány központi követelmény betartásának - elsősorban a Névhasználati Kézikönyvben leírtak alkalmazásának - vizsgálata, valamint az irodákban dolgozók munkájának értékelése. A próbavásárlásos technika alkalmazása lehetővé teszi a Tourinform irodai szolgáltatások tesztelését mindennapi környezetben és szituációkban, mivel a megkérdezés háttere mindvégig titokban marad az ügyintézők előtt.

A Szombathelyi Tourinform Iroda az elmúlt három évhez hasonlóan 2010-ben is nagyszerűen teljesített. A négy negyedévből kétszer 100 százalékos, egyszer 99 százaléos és egy alkalommal 95 százalékos teljesítményt produkált.

A Magyar Turizmus Zrt. által készített 2010. évi összesített értékelés eredményei azt mutatják, hogy az AGORA – Tourinform Iroda alaptevékenységét - az információszolgáltatást - magas színvonalon gyakorolja. Kitűnő fogadószobája Szombathelynek és a térségnek, ahol "a vendég a térségi és nemzeti turisztikai kínálattal egyaránt találkozik".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!