Európa Liga: csak a Paks jutott tovább

A magyar csapatok közül egyedüliként a kizárólag hazai játékosokat foglalkoztató Paks jutott tovább a labdarúgó Európa Liga selejtezőjének 2. fordulójából.

MTI

Kis Károly bajnoki ezüstérmes együttese 3-0-ra győzött a norvég Tromsö vendégeként, így a hazai döntetlent követően 4-1-es összesítéssel lépett a következő körbe, amelyben a skót Hearts lesz az ellenfele.

A bajnoki bronzérmes Ferencváros egygólos hazai sikerét követően hiába vezetett a visszavágó félidejében, a szintén norvég Aalesund előbb egyenlített, majd a 87. percben szerzett góllal kiharcolta a hosszabbítást. A 119. percben aztán a továbbjutást érő találatot is megszerezték a skandinávok, s az FTC így 4-3-as összesítéssel búcsúzott.

A nemzetközi kupaporondon ezúttal debütáló, Magyar Kupa-győztes Kecskeméti TE a visszavágón gól nélküli döntetlent ért el a kazah Aktobe vendégeként, így a rivális 1-1-es összesítéssel, idegenben szerzett góllal jutott a következő körbe.

Szerdán a Videoton 4-3-as összesítéssel maradt alul a Szabics Imrét foglalkoztató osztrák Sturm Graz együttesével szemben a Bajnokok Ligája-selejtező 2. fordulójában, így a magyarok közül kizárólag a Paks maradt állva az európai kupasorozatokban.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!