Közmunkából újították fel a Kuckó Bölcsődét

Bővítették, felújították az egyik csoportszobát a Hadnagy utcai Kuckó Bölcsődében. A négymilliós költségvetésű beruházást a Savaria Rehab Team végezte, közmunkaként.

Merklin Tímea

A pénteki ünnepélyes átadásra énekes-mondókás játékkal készültek az apróságok, a leendő háromévesek.

- Az 1946-ban épült épület családi háznak készült, 1952 óta működik bölcsödeként. Az intézmény 38 férőhelyes, teltházzal működünk - tudtuk meg a vezetőtől, Vasasné Horváth Orsolyától.

Volt egy terasz, ami életveszélyessé vált. Azt elbontották, és a terasz méretével, nyolc négyzetméterrel bővítették az egyik csoportszobát, amelyet fel is újítottak. Kifestették, új falburkolatot kapott, parkettázták, új bútorok kerültek bele. A munkát nem egészen három hónap alatt a Savaria Rehab Team végezte a közmunka program keretében a szociális és családügyi bizottság bizottsági alapjából kapott bruttó négy millió forintból.

A ünnepen részt vett Sebestyén Bianka, az Egyesített Bölcsődei Intézmény vezetője, Marton Zsolt alpolgármester, Szakály Gábor, a szociális és családügyi bizottság elnöke és dr. Károlyi Ákos. A gyerekek énekes-mondókás műsort adtak, az Ungaresca két táncosa táncolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!