Rövidesen kinevezik a Szombathelyi Törvényszék elnökét

Összbírói értekezleten vett részt a Szombathelyi Törvényszéken dr. Handó Tünde, az Országos Bírói Hivatal elnöke.

Simon Erzsébet

Rövidesen megalakul az Országos Bírói Tanács, amelynek dr. Handó Tündével együtt 15 tagja lesz.  A bírókat az országos küldöttértekezleten  választják majd meg. Hétfőn a Szombathelyi Törvényszéken összbírói értekezletet tartottak, amelyen négy delegáltat választottak meg.

Küldött lett dr. Szőke Zoltán, a Szombathelyi Munkaügyi Bíróság elnöke, dr. Bazsóné dr. Görög Anikó, a Szombathelyi Városi Bíróság bírója, dr. Tóth Ferenc törvényszéki tanácselnök és dr. Sugár Tamás  törvényszéki csoportvezető bíró.

Az összbírói értekezleten részt vett dr. Handó Tünde, aki a tanácskozást követően vázolta a bíróságokkal kapcsolatos elképzeléseit, bejárta a törvényszék épületét, s elbeszélgetett a bírósági vezetőkkel.

Dr. Handó Tünde arról is szólt, hogy rövidesen kinevezi a Szombathelyi  Törvényszék elnökét. A haláleset miatt megüresedett posztra ketten pályáztak tavaly, a kinevezési moratórium december végéig tartott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!