Felszámolják a körmendi kórházat korábban üzemeltető céget

Felszámolási eljárást indított a Fővárosi Bíróság a körmendi kórházat 2006. és 2009. között üzemeltető cég, a Dr. Batthyány-Strattmann László Kft. ellen.

Nagy Ildikó

A HVG értesülése szerint a Fővárosi Bíróság felszámolási eljárást indított a Dr. Batthyány-Strattmann László Kft. ellen. Ez a cég üzemeltette 2006. és 2009. között a körmendi kórházat. (A HVG szerint a kft. egyik tulajdonosa az intézmény egykori vezetője, Németh Attila, míg az egészségipari nagyvállalkozó Kern József  tulajdonában lévő Medisyst Kft. befektetőként került a társaságba.)

A napvilágot látott hírek szerint a Dr. Batthyány-Strattmann László Kft. ellen egy körmendi önkormányzati cég kezdeményezte a felszámolást. Ez azonban csak részben igaz.

Mint azt Bebes Istvántól, Körmend polgármesterétől megtudtuk, a körmendi kórházat korábban üzemeltető vállalkozás egy olyan távhőszolgáltató cégnek tartozik 10 millió forinttal, amelyiknek a körmendi önkormányzat csupán az egyik tulajdonosa. Így a polgármester is csak a cég képviselőitől értesült arról, hogy kezdeményezték a kft. felszámolását.

A HVG híre szerint a Dr. Batthyány-Strattmann László Kft-nek a körmendi önkormányzat tartozik. Ezt az információt azonban Bebes István polgármester cáfolta, mondván: tartozásról nincs szó, az viszont tény, hogy az önkormányzat és a kft. perben állnak.

A Fővárosi Bíróság mindenesetre úgy döntött, hogy az idők folyamán tevékenységét vesztett cég ellen meg lehet indítani a felszámolási eljárást. Bebes István elmondta: az  mindenképpen kedvező fordulatot jelentene, ha az eljárás során a  távhőszolgáltató cég a pénzéhez jutna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!