Halmosi Péter futball helyett vízben fut

Halmosi Péter combsérülése miatt kedden hazatért a válogatott telki edzőtáborából. A középpályás öt-hat nap pihenőre kényszerül - olvasható a haladas.hu oldalon.

Pum András

A Haladás válogatott futballistája Halmosi Péter sérülés miatt kedden elhagyta a válogatott keretét. A 33 esztendős futballistának ödéma keletkezett a combjában, öt-hat napot pihennie kell. Halmosi Péter nem emlékszik rá, hogy 14 éves pályafutása alatt combizma miatt valaha is huzamosabb ideig pihenőre kényszerült volna. Most viszont ödéma keletkezett a combjában, így ki kell hagynia az észtek és a törökök elleni világbajnoki-selejtezőket.
 
- A másfél héttel ezelőtti, debreceni bajnokin bemelegítés közben egy szerencsétlen mozdulatnál véletlenül elestem, a bal combom és a térdem is megfeszült - tudtuk meg Halmosi Pétertől a www.haladas.hu - A hajdúsági meccset végigjátszottam, de múlt héten néhány edzésen csak könnyített munkát végeztem, ennek köszönhetően a térdem rendbe is jött. A szombati, Kaposvár elleni meccs után másnap utaztam a válogatott edzőtáborába, akkor már nagyon fájt a combom. Megvizsgáltak, kiderült, szerencsére nincs szakadás, de bevizesedett, ödéma keletkezett benne, így kedden haza is utaztam. Két nagy csomót találtak benne. Pihentetnem kell, aztán jót tesz neki a vízbenfutás is, a válogatott orvosa, Szilágyi doktor szerint optimális esetben öt-hat nap alatt rendbejövök. Szerintem pályafutásom alatt combsérülés miatt még sosem hagytam ki ennyi időt - Kenyeres Imre - Egervári Sándor segítője még a vizsgálatok előtt mondta is, hogy" Na mi van, kopik a vas?". Aztán amikor elkészült az MR-vizsgálat, és kiderült, hogy nincs szakadás, már jelezte: látja, mégsem kopik az a vas. 

- Azért is muszáj pihennem, mert ha siettetem a gyógyulásomat, korán terhelem, elszakadhat a combizmom. Mindenesetre ha sokáig nem mozgatom a combomat - mint például hazafelé, a Telki-Szombathely úton - elkezd zsibbadni és fájni, szóval nem a legszuperebb érzés. Miután legalább öt-hat napig pihennem kell, így nincs rá garancia, hogy a jövő keddi, törökök elleni vébéselejtezőre rendbejövök - tehát nem csak az észtek, hanem a törökök elleni meccset is csak tévén nézem majd. Sajnálom, mert szerettem volna játszani, de így alakult - zárta szavait Halmosi Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!