Készül a beléptetőrendszer a Haladás-pályán

Vélhetően november közepe, vége felé üzemel majd a Rohonci úti stadionban az állam által központilag finanszírozott beléptető,- és kamerarendszer - olvasható a haladas.hu oldalon.

Pum András

Mint arról korábban beszámoltunk, rövidesen beléptetőrendszer üzemel a Rohonci úti stadionban. A Szombathelyi Haladás ugyanis sikeresen pályázott az állam által finanszírozott és az MLSZ által kiírt beruházásra, amelynek összértéke 960 millió forint. Ebből lejön a központi jegyértékesítő-rendszerre fordítandó összeg és egyéb költségek, nagyjából a sikeresen pályázó hét-nyolc klub egyenként 80 millió forinttal gazdagodik. A kiírás szerint október 31-re készült volna el a Rohonci úti beléptetőrendszer - az azonban már biztos, hogy csúszik az átadás.

- Körülbelül két hete kezdtek el dolgozni a szakemberek, de egyelőre inkább háttérmunkálatok folynak, főleg a kábeleket, villamosvezetékeket fektetik le - tudta meg Vörös Csaba technikai vezetőtől a www.halads.hu - A tribün alatt, az egyik orvosi szobában lesz például majd a szerverszoba. A stadionban 14 forgókapu kerül majd beüzemelésre. Ebből tizenkettő a Rohonci úti főbejáraratnál, egy a Bartók Béla körút felől lesz, egyet pedig a vendégdrukkerek számára szerelnek fel. Fontos tudni, hogy a lelátók feljáróinál nem lesznek kapuk, tehát a jegyeket a belépésnél olvassa le a rendszer. Október 31. volt az átadási határidő, de vélhetően november közepe, vége felé lesz kész a beléptetőrendszer. Könnyen lehet, hogy csak a tavaszi szezonban debütál a rendszer.

- Bár hamarosan birtokba  vehetjük, öt évig még állami tulajdonban marad a komplett rendszer, ezután kerül át klubunkhoz  - jelezte Tóth Miklós, ügyvezető igazgató. - A felszerelésnél adódnak kiadásaink, emellett az  éves fenntartási költség  - amely  2 millió forint - minket terhel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!