Csepreg

2016.05.30. 17:43

Feloszlott a csepregi képviselő-testület - A helyi művelődési ház és könyvtár központi e-mail-címéről érkezett az indítvány

Címkék#Csepreg

Több sikertelen próbálkozás után hétfőn feloszlott a csepregi képviselő-testület.

Cseszkó Tamás

Hosszas huzavona előzte meg a csepregi képviselő-testület feloszlását. Mint ismeretes, Rabi Imre képviselő többször élt az ülésen sürgősségi indítvánnyal, azt szorgalmazva, hogy tárgyaljanak a munka befejezéséről, ezzel együtt pedig új időközi választásokról. Eddig a beadvány nem felelt meg a jogi követelményeknek, az indítványt ugyanis a testületi ülés előtti nap 11 óráig, írásban kellett volna beadni.

A múlt csütörtöki ülést követően pénteken valóban megérkezett ez a dokumentum, információink szerint e-mailben, a helyi művelődési ház és könyvtár központi e-mail-címéről. Az ügy pikantériáját az adja, hogy a művelődési ház igazgatója az a Ziembicki Erzsébet, aki egyben városi képviselő is, és történetesen munkaidőben, a munkahelyi e-mail-címéről küldött indítványt.

A városházához közel álló forrásaink szerint az aláíró képviselők közül is volt olyan, akit meglepett az indítvány híre, ugyanakkor tudták, hogy már nem lehet visszatáncolni. A hétfői ülésen végül Rabi Imre, Király Árpád, Kovács András es Ziembiczki Erzsébet szavazták meg a feloszlást. Korábban többen is kifejezték aggályukat, többek között dr. Kondora Bálint, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke, aki kiemelte, hogy az európai uniós támogatási időszakban nem tesz jót a településeknek a széthúzás. A döntés tehát végleges, a jegyzőnek pedig nemsokára ki kell írnia az időközi választásokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!