Haladás

2014.06.05. 08:27

Élvezte a meccset

A válogatottban Albánia ellen szerdán debütált Rózsa Dániel megbízható teljesítményt nyújtott a Puskás Ferenc Stadionban, egy alkalommal pedig bravúrral védett.

Pum András

Két Haladás-játékos is debütált szerda este a magyar válogatottban Albánia (1-0) ellen. A 29 éves Rózsa Dániel és a 28 esztendős Predrag Bosnjak egyaránt remek teljesítményt nyújtott a 2013/2014-es bajnokságban, így nem meglepő, hogy mindketten bemutatkozhattak a nemzeti tizenegyben.

A megbízható, jó teljesítményt nyújtó Rózsa végig a pályán volt, míg Bosnjak a 67. percben szállt be.

- A mérkőzés előtt Telkiben volt egy megbeszélés, amelyen a szövetségi kapitány kihirdette a kezdőcsapatot - ott tudtam meg, hogy én védek - mondta Rózsa Dániel. - Nem mondom, hogy számítottam rá, de azt sem, hogy teljesen váratlanul ért a hír, titkon bíztam benne, hogy debütálhatok a válogatottban. Pintér Attila azt kérte tőlem, hogy nyugodtan, de bátran avatkozzak játékba. Valamennyi mérkőzés előtt van bennem egy egészséges meccsláz, igaz ezúttal a szokásosnál valamivel nagyobb volt a feszültség. Ám ez a kezdésre elmúlt, ettől kezdve kizárólag már arra figyeltem, hogy minél jobban megoldjam a feladatomat. Fontos egy kapusnak, hogy mennyire sikeres az első labdaérintése, ezzel nem volt gond, elsőre egy hosszú indítást kellett megfognom. Tudtuk, hogy az albánok szívesen lövik be oldalról a labdákat, úgyhogy erre készültem és készültünk. Az első félidőben többször kellett szögleteket és beadásokat lehúznom, és lábbal is sok dolgom akadt. Szerencsére a védőkkel jól megértettük egymást, jól kommunikáltunk, a második félidőben pedig Predrag Bosnjak is beállt, vele ugye meg pláne nem volt gond.

- Szünet után egyébként már kevesebb dolgom akadt, a vége viszont picit nehéz volt, jöttek előre az albánok - folytatta Rózsa Dániel. - A 85. percben egy nehéz, távoli lövést kellett hárítanom, nagyon szitált a labda, de sikerült a léc fölé ütnöm. Úgy gondolom, jól kontrolláltuk az albánok támadásait, és kerestük az alkalmat a gólszerzésre. Ám nem volt egyszerű dolgunk, mert ők visszaálltak, nem tudtunk úgy építkezni, ahogy elterveztük. Összességében nagy élmény volt a meccs, pörgősebb volt mint egy NB I-es bajnoki, a játék mellett valamennyire élvezni is tudtam, hogy ez az első válogatottságom. És ami fontos: nyertünk! Szerintem jól ment a védés. Pintér Attila, a szakmai stáb többi tagja, és a játékostársak is gratulált a négy debütánsnak, így nekem is. Rajtuk kívül ismerősök, szombathelyi csapattársak is üzentek, gratuláltak. Király Gábor például a csapatmenedzser Tömő Attilán keresztül üzent nekem, és a lelátón ott ült Jakab Csaba kapusedző is. Csütörtök délelőtt egy regeneráló edzésünk volt, és ha minden igaz, péntek délig szabadprogramot kapunk. Nem tudom megmondani, hogy szombaton is én védek-e, de úgy gondolom, a kapitány a kazahok ellen másnak is megadja a bizalmat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!