Bulvár-celeb

2023.07.01. 14:30

Szikora Róbert a Balatonon találkozott Istennel

A magyar tengerhez kapcsolódó élményiről, többek közt a vallási katarzisról és a gondtalan tinédzserkoráról is beszélt az R-Go frontembere, aki interjút adott a LikeBalatonnak. Még azt a titkot is elárulta, hogy hol tanult meg zongorázni.

MW

Szikora Róbert és az R-Go lép fel a Szent István-napi rendezvénysorozathoz kapcsolódó Retro Tabán koncerten 2021. augusztus 19-én

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Nem rajong a fesztiválokért, azonban a ZamJam-mel kivételt tett. A tavalyi jubileumi koncert után ismét Zamárdiban lép színpadra Szikora Róbert és az R-Go.  

A tó kiemelt helyet foglal el a szívemben

 – indokolta a zenész.

Koncertek, zongora és azok a hetvenes évek

Felelevenítette az első balatoni élményét, amikor nyolcévesen Vonyarcvashegyen nyaralt az édesanyjával. A község templomára és annak tornyára a mai napig tisztán emlékszik.

Illusztráció/ Vonyarcvashegy, ahol édesanyjával nyaralt Szikora Róbert nyolcévesen
Fotó: Varga György / Forrás:  MTI

Évekkel később már gimnazistaként többször visszatért a Balatonra. Három évig működött egy kis klubjuk a Balatonlellei Szabadtéri Színpad mellett. Felejthetetlen emlékként őrzi, amikor Környei Attiláékkal játszhatott ott.

A srácok minden reggel kimentek a strandra, én pedig leültem a zongorához a szabadtéri színpad öltözőjében, és gyakoroltam. Balatonlellén tanultam meg zongorázni

– árulta el a titkot.

Szóba kerültek az R-Go előtti Ferm zenekaros idők a hetvenes évek elejéről, valamint az, hogy milyen volt a balatoni hippiélet befutott zenészként.
Szikora a rajongókkal kapcsolatos élményeiről is mesélt. 

Akkor már az R-Go-val turnéztunk. Az egyik szállás a Rigó utcában volt, és a rajongók átírták az i betűt, így R-Go utca lett belőle. Hozták nekünk a sült halat és együtt iszogattunk – nagyon együtt lélegeztünk a közönséggel

 – idézi fel emlékeit Szikora Róbert.

A hit a legnagyobb ajándék

A mélyen vallásos zenész a siófoki nagytemplomban tért meg. Így jellemzi a szakrális élményét:

Felnőtt fejjel is szükséges, hogy az ember átélje a vallási katarzist. Akkor, én ott újra rádöbbentem, hogy a hit milyen hatalmas ajándék az Úrtól. Olyasvalami, ami nem a földi világból fakad, nem lehet szavakkal leírni, amit átélsz.


 

SZIKORA Róbert
Illusztráció/ Szikora Róbert és az R-Go lép fel a Szent István-napi rendezvénysorozathoz kapcsolódó Retro Tabán koncerten 2021. augusztus 19-én
Fotó: Máthé Zoltán / Forrás:  MTI

Tehetségét Istentől származtatja Szikora Róbert. A zenészlétet hivatásnak tartja, és úgy véli, hogy az Úr hívta meg őt erre a pályára, amelyhez tehetséget is tőle kapott.

 S mi a tehetség? Az, amikor valaki jóval többet tud, mint amennyit megtanult 

– emelte ki. 

Negyven év után is töretlenül

Jövőre egyetlen koncert erejéig összeáll a Hungária, amelyben Szikora Róbert is közreműködött. Rengeteg tényezőnek kell ideálisnak lennie ahhoz, hogy a lehető legjobban sikerüljön a nem mindennapi fellépés.

Picit nagyobb a felelősség a Puskásban ötvenezer ember előtt, mintha például egy kis balatoni színpadon játszanánk, de mi mindenhol ugyanolyan erőbedobással zenélünk

 – mondta Szikora Róbert, aki az exkluzív interjú mellé soha nem látott fotókat is mutatott.

A teljes interjú és a képgaléria IDE KATTINTVA található.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában