németül ért a kecske

2018.10.06. 07:00

Az ország legokosabb háziállatai Szombathelyen vannak

A háziállatok is idomíthatók: a szamarak rendezetten futnak körbe a manézsban, a coca addig áll az emelvényen, ameddig kell, a kecske két lábon jár, ha megkérik rá, igaz, csak németül ért. Ezt láttuk a Magyar Nemzeti Cirkuszban, hátramentünk az udvarba a kulisszatitkok iránt érdeklődni.

Merklin Tímea

Fotó: Unger Tamás / Vas Népe

 

Az óriássátor mögött ifj. Richter József szívesen megmutatta, hogyan beszélget a kecskével, hogy hajlandó legyen két lábra állni, és járni. Németül szólt hozzá, arra hallgat a kecske.

Fotó: Unger Tamás / Vas Népe
Fotó: Unger Tamás / Vas Népe

  • Nincs semmi különös titok. Pozitív élményekkel és jutalomfalatokkal idomíthatók a háziállatok is, mint a vadak – mondta a cirkuszigazgató, akinek a specialitása egyébként a ló-, a zsiráf- és a zebraidomítás. – Répát, cukrot, kenyeret, almát, banánt kapnak az állatok jutalomként, ezeket minden növényevő szereti. Tudom, hogy furcsa, megszoktuk, hogy sertést a tányérunkon látunk szeletekben, nem cirkuszban fellépni. De a mi okos disznóink sosem fogják a tányérban végezni.
  •  

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában