Legjobb borkorcsolya

2019.04.06. 07:00

Aranyérmes túrókrémes háromszög recept Muczáné Bárdosi Esztertől

A Kőszegi Borbarát Hölgyek Egyesülete a közelmúltban már 18. alkalommal hirdette meg a borkorcsolyák versenyét. Érdekes eredmény született: a 42 versengő finomság közül mind a zsűri, mind pedig a közönség a gencsapáti borbarát hölgy, Muczáné Bárdosi Eszter tökmagos, túrókrémes háromszögének ítélte oda az első díjat. Íme a recept!

Tersztyászky Krisztina

Muczáné Bárdosi Eszter ezzel a finomsággal aratott sikert

Fotó: Ohr Tibor

Tésztájához a hozzávalók: 45 dkg liszt, fél evőkanál só, 75 ml olaj, 2,5 dl tej, 2,5 dkg élesztő. A krémhez: 15 dkg Rama margarin, 250 gramm túró, 1 tojás sárgája, 1 evőkanál tökmagolaj, 3 evőkanál apróra vágott tökmag, ízlés szerint só, bors. A tetejére: tojás, aprított és egész tökmag.

Elkészítés: az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben, majd a tészta hozzávalóihoz adjuk. Összegyúrjuk, a tésztából négy cipót készítünk. Körülbelül fél gáztepsi nagyságúra nyújtjuk a cipókat.

A krém hozzávalóit összekeverjük. A kinyújtott lapokra kenjük, mindegyiket feltekerjük, s a tekercseket háromszögekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a háromszögeket, tetejüket megkenjük tojással, majd aprított és egész tökmaggal díszítjük. 180-200 fokon 20-25 percig sütjük, míg a teteje megpirul.

Muczáné Bárdosi Eszter ezzel a finomsággal aratott sikert
Fotó: Ohr Tibor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában