Ezt jól kifőzte

2022.10.07. 20:00

Fel a fejjel! Szombathelyi srác a Séfek Séfe döntőjében - videó -frissítve

A szombathelyi Nagy Péter, a TV2-n látható műsor döntőjéig menetelt. A győzelem most nem sikerült.

vaol.hu

A Séfek Séfe televíziós főzőversenyt Pereszlényi Alexandra nyerte meg. A szombathelyi Nagy Péter egészen a döntőig menetelt.

Előzmény:

Amikor Nagy Péter megtudta, hogy kettő társa mellett ő is bejutott a döntőbe, eufórikus állapotban megjegyezte: „Most apa biztos, hogy nagyon büszke rám! Végre látja, mit ér el a kisfia.” 

- Úgy gondolom, ez a fiúk döntője lesz, úgyhogy menjenek haza a lányok – mondta még a műsorban a szombathelyi szakács. 

Egyúttal az is eldőlt, hogy minden séfnek – Krausz Gábor, Vomberg Frigyes, Wolf András - egy versenyzője fogja megmérettetni magát a végső döntőben. 

A pénteki döntőben kétórás feszített munka vár a versenyzőkre. Háromfogásos menüjüket korábbi csapattársaik segítségével készítik majd el. Séfjeik pedig már csak szurkolhatnak tanítványaiknak. A Séfek Séfe fődíjáról kiemelkedő vidéki éttermek séfei döntenek, olyan szakemberek, akiknek a véleménye irányadó a minőségi vendéglátásban. Az este végén kiderül, hogy ki lesz a Séfek Séfe, ki viheti haza a tízmillió forintos fődíjat és ki mehet a kéthetes franciaországi szakmai továbbképzésre a világ egyik leghíresebb séfiskolájában. 

Úgy tűnik, a szombathelyi srácok igencsak tudnak főzni, ugyanis a tavalyi évadot az Orlay egykori diákja, Alföldy Ákos nyerte meg. 

A szombathelyi születésű versenyző 2001-ben szerezte meg a szakács képesítést. Azóta nagy utat járt be: tavaly például egy kölni étteremben dolgozott, 2021 októberében pedig ő lett a Séfek Séfe című tévéműsor győztese. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában