Autós MEGYEI KÖRKÉP

2017.11.08. 16:31

Vajon önt látja a többi autós? – És ön másokat? 

A gépjárművek megfelelő műszaki állapotának fontosságára hívták fel a sofőrök figyelmét a hatóság emberei.

Pungor Csaba

 

Szerdán a 86-os főúton tartott ellenőrzést a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság – megelőzési szándékkal.

- Az Országos Balesetmegelőzési Bizottság kezdeményezéséhez csatlakozott Vas megye is, amely hosszú évek óta részese ennek a kampánynak – mondta László Péter alezredes, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője.

Kiemelte: a hatóság emberei elsődlegesen a gépjárművek megfelelő műszaki állapotának fontosságára hívják fel a sofőrök figyelmét. Az egészségi alkalmassággal kapcsolatban például a vezetői engedélybe bejegyzett előírások betartását, így a szemüveg használatát is ellenőrzik.

- A közlekedési és a látási viszonyok változása miatt egyáltalán nem mellékes, hogy mikor észleljük az előttünk felbukkanó akadályokat. Sajnos elmondható, hogy egyre többen többen nem megfelelően kivilágított járművel közlekednek – tette hozzá az alezredes. – A közlekedésbiztonság megteremtése társadalmi ügy. A balesetek megelőzése miatt fontos, hogy kifogástalan műszaki állapotban lévő, megfelelően kivilágított gépjárművel induljunk útnak.

Az ellenőrzés során több autóst kellett szóbeli figyelmeztetésben részesíteni, kirívóbb esetekben pedig helyszíni pénzbírságot is kiszabhatnak, illetve szabálysértési eljárást is kezdeményezhetnek a rendőrök a hanyag sofőrökkel szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában