katasztrófavédelem

2021.08.23. 12:12

Ezúttal sem pihenhettek a lánglovagok – Szalmabála, pótkocsi, kamion és növényi hulladék égett Vasban

Az elmúlt napok káreseteinél szerencsére nem sérült meg senki.

vaol.hu

Nagykanizsa, 2019. július 21. Tűzoltók Nagykanizsa határában, ahol tarlótüzet okozott egy kigyulladt bálázógép 2019. július 21-én.

Fotó: Illusztráció/MTI

Egyházashollós

Mintegy ötszáz hengerbála égett Egyházashollós külterületén. A helyszínre érkező körmendi hivatásos és vasvári önkormányzati tűzoltók a nagy mennyiségű bálázott szalmát felügyelet mellett égették el, annak a tűz és a füst által okozott haszontalanná válása miatt. A tulajdonos homlokrakodó segítségével segített, a leégett területet betárcsázta. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzvizsgálati helyszíni szemlét folytatott le, személyi sérülés nem történt.

Hegyhátsál

Családi ház melletti bekerítetlen területen növényi hulladék, valamint kommunális hulladék égett felügyelet nélkül körülbelül tíz négyzetméteres területen, Hegyhátsálon a fő utcában csütörtökön. A tüzet a körmendi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el, személyi sérülés nem történt.

Ikervár

Különálló, körülbelül 100 nm alapterületű fémszerkezetű mezőgazdasági épületben tárolt ezerötszáz kis méretű szalmabála, valamint két mezőgazdasági pótkocsi égett csütörtökön, Ikerváron a Petőfi utcában. A sárvári, szombathelyi hivatásos és helyi önkéntes tűzoltók négy vízsugárral, kéziszerszámokkal, egy munkagép segítségével oltották el a lángokat. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzvizsgálati helyszíni szemlét folytatott le, személyi sérülés nem történt.

Sárvár

Kamion motortere égett a 84-es számú főúton Sárvár közelében csütörtökön. A sárvári hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a helyszínen tartózkodók a tűz oltását tűzoltókészülékekkel megkezdték. Az egység a motorteret két vízsugárral lehűtötte, a vontatós szerelvényt szétkapcsolta. A tűz a rakományra nem terjedt át, személyi sérülés nem történt.

Sajtoskál

Melléképületben lévő tárolt szőnyegek égtek Sajtoskálon, a Metőc sétányon pénteken. A csepregi önkéntes és a sárvári hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a dolgozók tűzoltókészülékkel megkezdték az oltást, amit a kiérkező egységek egy vízsugárral fejeztek be. A tűz a gyors beavatkozásnak köszönhetően nem terjedt tovább, személyi sérülés nem történt. A káresettel kapcsolatban a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzeseti helyszíni szemlét hajtott végre.

Sorkikápolna

Kertben másfél négyzetéteren száraz növényi hulladékot égetett a tulajdonos pénteken, a tiltás ellenére Sorkikápolnán a Dózsa György utcában. A szombathelyi hivatásos tűzoltók felszólítására a tüzet eloltotta, személyi sérülés nem történt.

Püspökmolnári

Növényi hulladékot égettek egy kiskertben vasárnap, Püspökmolnáriban a tiltás ellenére a Kossuth Lajos utcában. A lángok átterjedtek a szomszédos tarlóra mintegy száz négyzetméteren. A tüzet a vasvári önkormányzati és a körmendi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kézi szerszámokkal oltották el. A tűzesetnél nem sérült meg senki.

Szombathely

Háztartási és növényi hulladék égett vasárnap a 89-es számú főút mellet Szombathely külterületén. A szombathelyi hivatásos tűzoltók a tüzet egy vízsugárral eloltották, a tűz nem terjedt tovább, személyi sérülés nem történt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában