Frissen Vasból

2021.11.30. 10:00

A világ összes adását egyszerre akarhatták nézni, mert 121 televíziót loptak el az egyik szomszédos megyében

Hét raklapnyi, összesen 121 LCD-televíziót lopott el egy parkoló kamionról az az öt román fiatal férfi, akik letartóztatását kezdeményezte hétfőn az ügyészség.

zaol.hu/vaol.hu

Fotó: police.hu

Az előzményekről tájékoztatva dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője közölte, hogy a 22-35 éves, román állampolgárságú férfi ismeretlen megbízottól kapta a feladatot, mely szerint a szlovákiai Galántáról induló, 8 raklapnyi Samsung LCD-televíziót Olaszországba szállító kamion rakományát lopják el. Ehhez lengyel rendszámú Renault Master teherautót és Volkswagen Sharan személygépkocsit kaptak. Ezzel követték a kamiont, amelynek magyar vezetője november 24-én este Lentiben a Kossuth utcai parkolóban állt meg pihenő idejét letölteni, és tíz órakor tért aludni – írja a zaol.hu.

Az ötfős társaságból ketten a személyautóból figyelték a kamiont, majd éjfél után jeleztek társaiknak, akik a Renault Masterrel a kamion mögé álltak. Letörték a félpótkocsit lezáró plombát, majd négyen hét raklapnyi, összesen 121 darab tévét átpakoltak, míg társuk figyelte a környéket, nehogy lebukjanak. A 18 millió forintot meghaladó értékű szállítmánnyal Budapestre hajtottak, majd pár óra várakozás után onnan Budakalászra mentek, ahol egy garázsba lepakoltak. Itt találták meg a rendőrök egy készülék kivételével a többi 120 televíziót. A román társaságot pénteken délután fél négy körül az M7-es autópálya sormási pihenőjében fogták el a rendőrök.

A társtettesként elkövetett lopással gyanúsítható férfiak – akik tagadják bűnösségüket – letartóztatását indítványozta a Lenti Járási Ügyészség. Tekintettel egyebek mellett a bűncselekmény elkövetésének szervezett módjára, a még ismeretlen tettestársakra, valamint arra is, hogy Szlovéniában hasonló bűncselekményt követhettek el. Az információk szerint november 16-án ugyanezekkel az autókkal közlekedve igazoltatták őket Szlovéniában – az időben, amikor Mariborban egy magyar kamionból 180 darab Samsung televíziót loptak el -, majd Budapestre hajtottak. Emiatt már büntetőeljárás indult Szlovéniában. Mindezekre tekintettel tehát okkal lehet tehát feltételezni, hogy az öt román férfi szabadlábon maradva kivonja magát az eljárás alól, illetve újabb bűncselekményt követne el.

Hétfőn délután az egerszegi járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítvánnyal egyező módon elrendelte az öt férfi letartóztatását. egy hónap időtartamra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában