Haragban voltak

2023.06.16. 10:03

Elfogták a tükörrongáló rumi férfit - A szombathelyi esetről a vaol.hu-n is beszámoltunk

Családtagjának az autóját rongálta meg a rumi férfi Szombathelyen.

vaol.hu

Forrás: VN-archív

Arról érkezett bejelentés 2023. június 6-án a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányítási Központjába, hogy egy ismeretlen személy Szombathelyen, a Széll Kálmán utcában egy parkoló gépkocsi tükrét letörte.

A nyomozás során beszerzett információk, kamerafelvételek és adatgyűjtések eredményeként a szombathelyi rendőrök 2023. június 15-én elfogták és előállították azt a rumi férfit, aki megalapozottan gyanúsítható a cselekmény elkövetésével.

A 27 éves rumi férfi gyanúsítotti kihallgatása során beismerő vallomást tett, melynek során elmondta, hogy hazafelé tartott, amikor meglátta, hogy egy rokona autója parkol az úttest mellett a Széll Kálmán utcában. Mivel régóta haragos viszonyban van a családjával, több konfliktusuk is volt az évek során, ezért odament a gépkocsihoz és annak bal oldali tükrét letörte. Amikor tovább indult a helyszínről elmondása alapján egy férfi utána kiabált. Hátrafordult és amikor látta, hogy egy férfi megy utána megijedt és elkezdett futni, így lehagyta az őt követőt.

Az elsődleges információk ellenére rendelkezésre álló adatok alapján a rongáló férfinél az elkövetéskor nem volt kés. 

A rongálót a nyomozók kihallgatták és vele szemben kisebb értékre elkövetett rongálás vétség és garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatnak büntetőeljárást - közölte a police.hu.

Az esetről a vaol.hu-n is beszámoltunk. Akkor megírtuk, nem ez volt az első rongálás a környéken: egy-két hete az egyik társasház pinceablakait rugdosták be fiatalok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában