Mozgalmas nap

2023.09.12. 19:46

Reggel rendőrségi helyszínelők, este tűzoltók érkeztek a Nádasdy utcába - fotók, videó

Nem unatkoztak kedden Szombathelyen a Nádasdy utca lakói: reggel rendőrségi helyszínelők, este hét óra magasságában a tűzoltók dolgoztak az utcában.

Tömböly Ágnes

Mint arról kedden délelőtt hírt adtunk: a reggeli órákban rendőrségi helyszínelők rögzítették a nyomokat Szombathelyen egy Nádasdy utcai üzletnél. A bolt alkalmazottja vette észre, amikor munkahelyéhez ért, hogy a bejárati ajtó több rétegű üvegét betörték és az ajtón feszegetés nyomai látszanak.

Dél körül az egyirányú Széll Kálmán utcába hajtott be a forgalommal szemben egy osztrák rendszámú autóbusz, miután a Nádasdy utca középső szakaszát lezárták, egyenesen nem hajthatott tovább, végül balra kanyarodott. A sofőr tévedését gyorsan észlelte, hiszen azonnal fékezett, majd visszatolatott, úgy fordult vissza a Nádasdy utcába.   

Este 7 óra magasságában ismét szirénázó járművekre lettünk figyelmesek: ezúttal a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltóautói álltak meg a Nádasdy és Széll Kálmán utcákban. Az egyik társasház tetőszerkezetéről lógott le egy fémdarab, az keltett - okkal - riadalmat. Emelőkosárral érte el két tűzoltó a gyalogosokra és a parkoló autókra egyaránt veszélyt jelentő fémdarabot, amit flex-szel távolítottak el. 

A katasztrófavédők alapos munkát végeztek: ellenőrizték azt is, nincs-e más a tetőn, ami lehullhatna a magasból. A beavatkozás mindössze pár percig tartott, ennek ellenére sok kíváncsiskodót vonzott: a Nádasdy és Széll Kálmán utcákban többen gyermekeikkel együtt figyelték, hogyan végzik munkájukat a szombathelyi tűzoltók. Kétségtelen: eseménydús nap volt ez a Nádasdy utca lakói számára. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában