Ítélet

2024.02.09. 13:19

Megvan az elsőfokú ítélet a csepregi emberölési ügyben, két és féléves gyerek halt meg

A két és féléves csepregi kisfiú halála és négy kiskorú gyermek veszélyeztetése miatt indult büntetőeljárásban hozott ítéletet pénteken a Szombathelyi Törvényszék.

Tömböly Ágnes

Forrás: Unger Tamás

Bűnösnek mondta ki egyrendbeli emberölés bűntette és négy rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntettében mindkét vádlottat a Szombathelyi Törvényszék pénteken.  Az első rendű vádlottat - a gyermek édesanyját - 18 év, az édesapát 16 év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélték, feltételes szabadságra nem bocsáthatók. Végleges hatállyal eltiltották őket minden olyan foglalkozás gyakorlásától is, ahol 18 év alatti személy nevelését, felügyeletét, gyógykezelését végeznék, illetve 18. életévét be nem töltött személlyel hatalmi vagy befolyásolási viszonyban állnának. Szülői felügyeleti jogukat ugyancsak elvették valamennyi gyermekük vonatkozásában és tíz évig a közügyektől is eltiltották mindkettőjüket.

Mint arról többször írtunk: megdöbbentő állapotok között "nevelte" gyermekeit a csepregi házaspár. Máté 2022. február 8-án halt meg, előtte hónapokon át - 2021 októbere óta - éheztették. A "konkuráló halálokok" között a gennyes tüdőgyulladást és az alultápláltságot is megállapította az orvosszakértő. Az ítélet nem jogerős, a védőügyvédek már jelezték fellebbezési szándékukat, az ügyész él a háromnapos gondolkodási idővel.

További részletek hamarosan!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában