Európai Diák-sport Nap

2017.09.29. 20:20

Európai Diák-sport Nap mozgatta meg a vasi diákokat

Vas megyében kéttucatnyi település 35 általános és középiskolája regisztrált a tegnap megrendezett Európai Diák-sport Napra. Ezekben az intézményekben legalább két órán át mindenki intenzíven mozgott.

Tersztyánszky Krisztina

Károly Máté és Molnár Csenge, a Váci iskola elsősei is „mozdultak” tegnap Fotó: Unger Tamás

Ha a mozgáshoz élmények társulnak, akkor nagyobb eséllyel alakul ki a fiatalokban a rendszeres mozgás iránti igény – ez az elv hívta életre 11 évvel ezelőtt, magyar kezdeményezésre a diáksportnapot, amelyhez az idei tanévre már 26 uniós tagállam csatlakozott. A nap lényege, hogy a regisztrált iskolákban tetszés szerinti mozgásformában két órán át sportoljanak a diákok, valamint mindenki lefussa a 2017 méteres távot. Ha a mozgáshoz élmények társulnak, akkor nagyobb eséllyel alakul ki a fiatalokban a rendszeres mozgás iránti igény – ez az elv hívta életre 11 évvel ezelőtt, magyar kezdeményezésre a diáksportnapot, amelyhez az idei tanévre már 26 uniós tagállam csatlakozott.

Károly Máté és Molnár Csenge, a Váci iskola elsősei is „mozdultak” tegnap Fotó: Unger Tamás

A nap lényege, hogy a regisztrált iskolákban tetszés szerinti mozgásformában két órán át sportoljanak a diákok, valamint mindenki lefussa a 2017 méteres távot. Így aztán ki-ki ízlése, helyi adottságai szerint osztotta be a programot. Rumban, a Rumi Rajki István Általános Iskolában az osztályok a testnevelésórákon kettesével futották le a távot a focipálya körül. Délután, a rövidített órákat követően aztán kis csoportokban több mint tíz labdajátékkal ismerkedhettek, szerepelt közöttük: floorball, petanque, diabol és pelota. Az egervölgyi Suli Harmónia Általános Iskolában csak két tanórát tartottak meg. Az idén aktuális távot Szemenye felé az út szélén futották le a diákok, testnevelő tanár és autók kíséretében.

 

Miután visszafutottak, asztaliteniszben, valamint bokszzsák és erősítő gépek használatában próbálták ki magukat. Szombathelyen is városszerte sokfelé találkozhattak a járókelők futó diákokkal. A vácisok egy kiadós udvari bemelegítés után szintén közterületen indultak útnak. A cél a Sportliget volt, ahol változatos mozgásformákkal folytatódott a nap. Több középiskola is gyarapította a mezőnyt. Az SZMSZC minden tag-iskolájában megmozdultak a Magyar Diáksport Szövetség felhívására. A Puskásból például a nappali képzésben részt vevő mintegy háromszáz diák a Csónakázótó körül teljesítette a távot, majd a fitneszpark eszközein edzettek. A legjobban teljesítőket díjazta a Puskás Diáksport Egyesület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában