zöldségidény

2017.09.24. 09:30

Sokan keresik a nyár végi, ősz eleji gyümölcsöket is a szombathelyi piacon

Az őszi befőzéseknek még az árak sem szabnak határt. Csak azt kell átgondolni, hol vásárolunk.

Boros Patrícia

A piacos hölgy rengeteg lecsónak-valót ad el naponta. Fotó: Nagy Jácint

Még tart a befőzési szezon, hatalmas a kereslet a szombathelyi piacon a nyárvégi, ősz eleji zöldségekre és gyümölcsökre. Még tart a befőzési szezon, hatalmas a kereslet a szombathelyi piacon a nyárvégi, ősz eleji zöldségekre és gyümölcsökre. – Sokan vásárolnak nálunk paprikát, paradicsomot és hagymát is, hogy el tudjanak rakni későbbre egy kis lecsót. Nagy a kereslet a savanyúságnak való zöldségekre, például az uborkára, erőspaprikára és a káposztára. A kedvencek közé tartozik még a padlizsán, a karfiol, valamint a karalábé – mesélte Richter Nóra, a szombathelyi vásárcsarnok egyik árusa.

A piacos hölgy rengeteg lecsónak-valót ad el naponta. Fotó: Nagy Jácint

– A szeptember a lekvárfőzés ideje, így népszerű a barack és a szilva is. Nincs ősz szezonális gyümölcsök nélkül, nagy sláger most a szőlő, a körte és az alma is. Ezek kifutásával pedig egyre többen vásárolnak banánt – tette hozzá. Érdemes vásárlás előtt alaposan körülnézni a piacon, mert eltérőek az árak. A paprika kilója 200 és 500 forint között mozog, a paradicsomé 200 és 350 körül. Káposztát már 180 forintért kapunk, de helyenként akár 400-at is elkérhetnek kilójáért. A padlizsán kilóját 399-598, a karfiolét és az uborkáét pedig 399 forintért adják. A szőlő ára fajtától is függ, 399 forinttól egészen 499-ig válogathatunk a fürtös finomságok közül. Szilvát már 279, őszibarackot 349, almát 249 forintért vehetünk a piacon. Jobban ki kell nyitnia a pénztárcáját annak, aki a körte befőzése mellett dönt, ugyanis annak kilójáért akár 499 forintot is elkérhetnek az árusok a szombathelyi piacon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában