fatimai jelenések 100. évfordulója

2017.10.13. 22:15

Fatimai ünnepi megemlékezések

A megye több pontján tartottak tegnap megemlékezést a fatimai jelenések 100. évfordulója alkalmából. Így a Szent Márton-plébániatemplomban is.

VN

Fotó: Hornyák Emőke

 

Fotó: Hornyák Emőke

 

Világszerte emlékév volt az idei: 1917. május 13-án jelent meg először a Szűzanya a három fatimai gyermek előtt.

Fotó: Hornyák Emőke

Október 13. pedig a jelenés-sorozat utolsó alkalmának kerek évfordulója, erre emlékeztek az egyházmegye több mint tucatnyi templomában.

Fotó: Hornyák Emőke

A Szent Márton (domonkos) templomban a Szent Anna Kör tekinti küldetésének, hogy a lourdes-i és fatimai jelenésekről méltón megemlékezzen. A tegnapi, ünnepi alkalomra vendéget hívtak: a 18 órai szentmisét P. Wolowicz Ádám kőszegi verbita atya tartotta. A liturgia előtt rózsafüzért imádkoztak a hívek a templomban, majd a szertartás végeztével hagyományosan gyertyás körmenet következett a kolostorudvaron. A felújított Mária-szobornál lorettói litániát imádkoztak, a betegekért és az unokákért könyörögtek.

Fotó: Hornyák Emőke

A megemlékezések sora ma is folytatódik. A szombathely-oladi fatimai Szűzanya szeplőtelen szíve tiszteletére és Boldog Batthyány-Strattmann László emlékére épült templom tartja búcsúnapját. Az ünnepi szentmisét 18 órakor dr. Székely János megyés püspök celebrálja.

Fotó: Hornyák Emőke

A szentmise után fáklyás körmenetre várják a híveket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában