idősek világnapja CELLDÖMÖLK

2017.10.10. 21:48

Slágerek és nóták, sütemények és jókedv dukált az idősek világnapja alkalmából Celldömölkön

„Az időskor ne az élet vége, hanem annak koronája legyen!” Ennek a hitvallásnak a jegyében működik a Népjóléti Szolgálat idősklubhálózata. Ebben a szellemben ünnepelték meg az idősek világnapját.

Ölbei Lívia

Balról hátul Farkas Gábor jegyző, jobbról Söptei Józsefné alpolgármester. Az önkormányzat ajándékaival a klubok nevében: Németh Imréné, Bödör Imréné, Fenyő Miklósné Fotó: Polgármesteri hivatal

Többszörösen is megünnepelték az 1991 óta számon tartott idősek világnapját Celldömölkön. A Népjóléti Szolgálat három idősek klubját működtet, valamennyit rengeteg értelmes programmal. Ahogy az ünnepségen Kuruczné Falusi Tünde, a klubok életét összefogó részlegvezető is utalt rá: a klubtagok rendszeresen járnak kirándulni, moziba, vannak tornafoglalkozások, de az egyházak képviselői is gyakran megfordulnak náluk. A három celli idősek klubjának összesen 190 ellátottja van. Kuruczné Falusi Tünde hangsúlyozta: a Népjóléti Szolgálat munkatársai mindent megtesznek azért, hogy a klubtagok mindennapi életét egyrészt megkönnyítsék, másrészt szebbé tegyék. A celli klubok mottója szerint: „az időskor ne az élet vége, hanem annak koronája legyen”. Az idősek világnapja pedig különösen jó alkalom arra, hogy a fiatalabb generációk képviselői köszönetet mondjanak az előttük járóknak: az elvégzett munkáért.

Balról hátul Farkas Gábor jegyző, jobbról Söptei Józsefné alpolgármester. Az önkormányzat ajándékaival a klubok nevében: Németh Imréné, Bödör Imréné, Fenyő Miklósné Fotó: Polgármesteri hivatal

Többszörösen is megünnepelték az 1991 óta számon tartott idősek világnapját Celldömölkön. A Népjóléti Szolgálat három idősek klubját működtet, valamennyit rengeteg értelmes programmal. Ahogy az ünnepségen Kuruczné Falusi Tünde, a klubok életét összefogó részlegvezető is utalt rá: a klubtagok rendszeresen járnak kirándulni, moziba, vannak tornafoglalkozások, de az egyházak képviselői is gyakran megfordulnak náluk. A három celli idősek klubjának összesen 190 ellátottja van. Kuruczné Falusi Tünde hangsúlyozta: a Népjóléti Szolgálat munkatársai mindent megtesznek azért, hogy a klubtagok mindennapi életét egyrészt megkönnyítsék, másrészt szebbé tegyék. A celli klubok mottója szerint: „az időskor ne az élet vége, hanem annak koronája legyen”. Az idősek világnapja pedig különösen jó alkalom arra, hogy a fiatalabb generációk képviselői köszönetet mondjanak az előttük járóknak: az elvégzett munkáért. Az önkormányzat nevében Söptei Józsefné alpolgármester köszöntötte a vendégeket a Népjóléti Szolgálat ünnepségén. Emlékeztetett arra, hogy ma a világon mintegy 600 millió idős ember él, és ez a szám kevesebb mint tíz éven belül akár megkétszereződhet. Ez egyfelől öröm – tendenciájában például az egészségügy minőségének, az életminőség javulását mutatja –, másfelől feladatokat is ró a társadalmakra. Az ünnepségen a Cellből elszármazott színész, Varga Vera örökzöld slágerekkel szórakoztatta a közönséget. A Cselekvő Összefogással Celldömölkért Egyesület hagyományosan koncerttel köszönti az időseket a világnapon, az idén sem volt ez másképpen. A nótaestet Fehér László polgármester, az egyesület elnökének köszöntője vezette be, aztán Lisztes Jenő cimbalomművész és zenekara csapott a húrok közé. Boros Mátyás (hegedű), Fehér Ernő (bőgő) és Dani János (brácsa) kíséretében két aranykoszorús nótaénekes, Marton-Lézer Márta és Szegedi Csaba lépett színre. A koncerten – szokás szerint a CSÖCE fölajánlásával – értékes nyereményekkel tombolasorsolás emelte a hangulatot, de a közönség a nagy tapssal jutalmazott nótaest után sem széledt szét: volt még beszélgetés, emlékidézés, felhőtlen együttlét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában