jubileum

2017.11.23. 20:18

Rajzverseny, ünnepség a szombathelyi óvoda jubileumára

SZOMBATHELY Fennállásának 75. évfordulóját ünnepli idén a Vadvirág Óvoda. A jubileumi ünnepségen megemlékeztek az intézmény történetéről és értékelték az évforduló apropóján meghirdetett rajzversenyre beérkezett pályaműveket.

SZMK

A Gólyahír csoport apróságai adtak ünnepi műsort Fotó: SZMK

A szombathelyi Vadvirág Óvoda a város első nevelő intézményeként épült, az első csoportszoba 1942-ben készült el. Az intézmény jelenleg 86 gyermekkel, teljes kihasználtsággal működik. A jubileumi ünnepségen dr. Puskás Tivadar polgármester köszöntőjében kiemelte a nevelési intézmények legfőbb küldetését: felkészíteni a kicsiket az általános iskolai ismeretek befogadására. Kitért az óvodapedagógusok elhivatottságára, gyermekszeretetére, magas szintű szakmai munkájára.

A Gólyahír csoport apróságai adtak ünnepi műsort Fotó: SZMK

Kántás Zoltán, a körzet önkormányzati képviselője elmondta: az utóbbi években jelentős fejlesztések valósultak meg és lesz a jövőben energetikai korszerűsítés is. Az ünnepségen a Gólyahír csoport apróságai adtak műsort, emléklappal, virággal köszöntötték az intézmény korábbi vezetőit. Megemlékeztek a már elhunyt kollégákról is. A 75. évforduló apropóján az intézmény rajzpályázatot hirdetett a város óvodái számára „Ma van a szülinapom” címmel. A beérkezett 121 rajzból kiállítás nyílt, amely december 20-áig látogatható. A zsűri 16 alkotást emelt ki, négy rajzot pedig pólóra nyomtatva kaptak meg a kis tehetségek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában