Vissza nem térítendő

2017.12.07. 13:16

30 millió forintnyi támogatás Kőszegnek!

30 millió forintnyi vissza nem térítendő támogatásból valósulhattak meg fejlesztések, amelyeket kedden adták át ünnepélyesen.

Cseszkó Tamás

Ágh Péter országgyűlési képviselő, Huber László polgármester és Básthy Béla alpolgármester a kőszegi fejlesztések átadásán. Fotó: Ohr Tibor

Huber László, a város polgármestere elmondta: Kőszeg önkormányzata vissza nem térítendő támogatást nyert a Temető utca felső szakaszának és Szabóhegyi út Kökény utcáig tartó szakaszának felújítására. A polgármester köszönetet mondott Ágh Péter országgyűlési képviselőnek, amiért támogatta a fejlesztési törekvéseket.

Ágh Péter országgyűlési képviselő, Huber László polgármester és Básthy Béla alpolgármester a kőszegi fejlesztések átadásán. Fotó: Ohr Tibor

Huber László arról is beszélt, hogy az idei költségvetés terhére elvégeztették a fenti útszakaszhoz csatlakozó Károlyi Mihály utca egy részének – a Bercsényi Miklós utca és a Temető utca közti szakasz – felújítását. Ezekre a munkálatokra 30 millió forint állami támogatást nyert a kőszegi önkormányzat, a pénzhez 5,3 millió forintos önrészt tettek hozzá. A Károlyi Mihály utcai garázssor előtti út felújítása jövőre marad. A lakosság komfortérzetét növelő további, helyi beruházások keretében nemrég fejeződött be a Dr. Ambró Gyula utcai fahíd felújítása, valamint az 1,5 méter széles, aszfaltburkolatú, új gyalogjárda kialakítása csaknem 180 méter hosszan. Utóbbi beruházás költsége 7 millió forint volt.

Ágh Péter hangsúlyozta, a mostani fejlesztés egy korábbi, ugyancsak a Temető utcát érintő beruházás folytatása: ugyancsak kormányzati támogatásból.

A munka pedig tovább folytatódik, hiszen Kőszeg számára további támogatások állnak rendelkezésre, amelyekből csapadékvíz-elvezetésre nyílik lehetőség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában