Modernebb iskola

2017.12.07. 20:26

Napelemes és akadálymentes lesz a Neumann suli

Több száz millió forintból újul meg a Neumann János Általános Iskola épülete. Az intézményt kívül-belül korszerűsítik, bő egy év múlva végeznek a munkákkal.

SZMK

Czobor László építésvezető és dr. Puskás Tivadar polgármester a felállványozott iskolánál Fotó: SZMK

 

Czobor László építésvezető és dr. Puskás Tivadar polgármester a felállványozott iskolánál Fotó: SZMK

Az 1962-ben épült általános iskola energetikai célú felújítása valósul most meg: korszerűbb és biztonságosabb környezetben tanulhatnak a diákok. Dr. Puskás Tivadar polgármester kiemelte: az Európai Unió által finanszírozott energetikai projekt keretében mintegy 300 millió forintból újítják fel az omladozó épületet. Hőszigetelik a teljes homlokzatot és a tetőteret, kicserélik a nyílászárókat. Modernizálják az iskola gépészeti és fűtési rendszerét, napelemeket szerelnek a tetőre. A pályázatban előírt feltételeknek megfelelően akadálymentesítés is lesz az iskola területén.

Illés Károly alpolgármester a körzet képviselőjeként elmondta: a korszerűsítéssel az épület alacsonyabb fenntartási költséget igényel.

Az energetikai fejlesztésnek köszönhetően mérséklődik a szén-dioxid, valamint az üvegházhatású gázok kibocsátása.

Az iskolában a munkálatok ideje alatt zavartalanul zajlik az oktatás, a gyerekek a megszokott tantermeikben tanulhatnak addig is, amíg tart a kivitelezés.

A szakemberek várhatóan 2019. január végéig végeznek a munkálatokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában