12 lány vetélkedik

2018.02.16. 14:00

A castingon már túl vannak a Vulcano Energia Miss Alpok-Adria Vas Megye Szépe versenyzői

Tizenkét lány verseng március 10-én a Vulcano Energia Miss Alpok-Adria Vas Megye Szépe versenyen. A győztes az országos döntőbe jut.

Tóth Kata

Ilics Szimonetta, az egyik versenyző a fotózáson Fotó: Nagy Jácint

1988-ban Olaszországban rendezték az első Alpok-Adria Szépségversenyt, harminc éve ott került először korona a királynő fejére. Az idén Vas megye szépségeinek is hasonló élményben lehet részük: március 10-én tartják a szépségverseny megyei döntőjét, amelynek a büki Hotel Caramell ad helyet.

Az Alpok-Adria Közösség országaiból – Olaszországból, Németországból, Szlovéniából, Horvátországból, Ausztriából, Magyarországról, Svájcból, valamint Szlovákiából is – érkeznek résztvevők a több évtizedes hagyományokkal bíró megmérettetésre.

Gyetván Csaba lesz a műsorvezető

A szervező munkája

Magyarország 2001-ben csatlakozott a sorozathoz, a hazai licensztulajdonos, Prauda Edina 2010-ben kibővítette azt a megye szépe versennyel, így lehetőség nyílt arra, hogy minél több városban megszervezzék a megyei fordulókat – tudtuk meg Kőhalmi Vivien szervezőtől.

- Korábban már több szépségversenyt rendeztem Szombathelyen. Most felkértek arra, hogy bonyolítsam le a Vas megyei döntőt. Természetesen rögtön igent mondtam, hiszen ez egy új lehetőség számomra, ahol én is megmérettethetem magam – mondta Vivien, aki azt is elárulta: az előkészületekben nagyon sok segítséget kapott Benkő Péter fotóstól, valamint Markó Éva sminkestől és csapatától – az utóbbiak a lányok szépségéért felelnek. Kiderült: lezajlottak már a castingok, a szakmai zsűri kiválasztotta a 12 legszebb lányt, hétvégén pedig sor kerül első hivatalos fotózásukra is. Benkő Péter fényképezi a versenyzőket, akiknek előbb Markó Éva stúdiójában varázsolnak csodás sminket. A szépségek kényelmét a Hotel Caramell garantálja, ott is fotózzák majd őket.

- Nagy hangsúlyt fektetünk a lányok felkészülésére, közös programokat szervezünk, hogy jobban megismerjék egymást a versenyzők. Megtanulják, hogyan kell a színpadon megjelenni, mozogni. Megismerkednek a megye történelmével és nevezetességeivel, hiszen a zsűrit nemcsak a szépségükről, hanem a tájékozottságukról is meg kell győzniük. A verseny ideje alatt végig a saját régiójukat népszerűsítik, bemutatják a megye turisztikai látnivalóit és kulturális értékeit.

Ilics Szimonetta, az egyik versenyző a fotózáson Fotó: Nagy Jácint

Dudik Szonja ruhákban vonulnak majd

A március 10-én rendezendő megyei döntőn a lányok különböző ruhákban lépnek színpadra. Először Dudik Szonja-szoknyában és a Vulcano Energia pólóiban mutatkoznak be, majd ismét Dudik Szonja-kreációkat, a tervező fürdőruháit és estélyi ruháit fogják viselni a részben szponzorokból, részben pedig szakmabeliekből álló zsűri és az érdeklődő közönség előtt. A megyei döntő első helyezettje a Vulcano Energia Miss Alpok-Adria Vas Megye Szépe címet nyeri el, és közvetlenül az országos döntőbe jut. A második és a harmadik helyezettnek sem kell csüggednie: ők az országos középdöntőbe kerülnek. Az Alpok-Adria Vas Megye Szépe Facebook-oldalán legtöbb szavazatot kapott versenyző pedig a Vulcano Energia különdíjasa lesz, ezzel szintén az országos középdöntőbe kerül.

A támogatóknak köszönhetően nem csak az első három helyezett, hanem mind a 12 döntős lány értékes ajándékokat kap. Mindezeken kívül több szponzori különdíj is gazdára talál.

A Vas megyei döntő sztárfellépője Szabó Ádám, a műsorvezetője Gyetván Csaba lesz. Fellépnek a Movement Academy táncstúdió táncosai, és további meglepetésekkel is kedveskednek a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában