Segíteni jó!

2018.02.26. 20:12

Egy két hónapos kislány és az anyukája számára gyűjtenek

Gyűjtést rendeznek a két hónapos csecsemővel egyedül maradt anyukának, aki autóbalesetben vesztette el párját.

Merklin Tímea

Nagy Tamara megmozgatja Vas megyét: gyűjtőládákat helyezett el a körmendi benzinkutakon, boltokban, barátok révén Szombathelyen és Szentgotthárdon is szervez hasonló gyűjtést, Vasváron egy ismerős lány már vállalta Fotó: Nagy Jácint

Fogjunk össze Dorináért!

Sógornője, Nagy Tamara vasárnap tette ki a Facebook-ra a felhívást „Fogjunk össze Dorináért!” címmel, a posztnak pár óra alatt ezer, hétfő délutánra 1770 megosztása volt. A kérés az egész országot bejárta, még a határon túlról is írtak, kérdezik, hogy miben segíthetnek, már érkeztek kisebb-nagyobb összegek a megadott számlaszámra. Tamara a párjával Körmend több pontján – benzinkutakon, boltokban, ételbárban, bútorgyárban – gyűjtőládát helyezett el, tervezik, hogy Szombathelyen és Szentgotthárdon is tesznek ki hasonló cipősdobozokat. Tamara bátyja, a 28 éves Nagy Arnold február 7-én hunyt el egy tragikus szerencsétlenségben: a munkatársával dolgozni indultak, gépkocsijuk Egyházasrádócnál kamionnal ütközött. Nem ő vezetett. Menyasszonyával idén tervezték az esküvőt, kislányuk tegnap volt két hónapos.

Nagy Tamara megmozgatja Vas megyét: gyűjtőládákat helyezett el a körmendi benzinkutakon, boltokban, barátok révén Szombathelyen és Szentgotthárdon is szervez hasonló gyűjtést, Vasváron egy ismerős lány már vállalta Fotó: Nagy Jácint

– A bátyám az anyósülésen ült, pont ott csapódott a kocsi a kamionnak, azonnal meghalt. Nagy veszteség.

Hihetetlen, felfoghatatlan, feldolgozhatatlan. Az egész családot nagyon lesújtotta. Az édesanyám két éve halt meg agyvérzésben február 6-án, és most a testvérem autóbalesetben február 7-én – mondta a gyűjtést szervező 25 éves Nagy Tamara, aki szeretné teljesíteni a bátyja álmát, aki azt akarta, hogy a kislánya semmiben ne szenvedjen hiányt.

Amikor még ölelhették egymást és együtt volt a család: Nagy Arnold, aki február 7-én hunyt el autóbalesetben, menyasszonya, Réka és az újszülött Dorina Luca

– Én is várandós vagyok, júniusban születik meg a kislányunk, Zoé. Már sok babaholmit megvettünk a párommal, tudom, mi mennyibe kerül. Innen jött a gyűjtés gondolata. Mivel a bátyám menyasszonya – idén tervezték az esküvőt – gyesen van, nemcsak óriási érzelmi veszteség érte, hanem nehéz anyagi helyzetbe is került. Igyekszik majd minél hamarabb visszamenni dolgozni, de nem biztos, hogy a szentgotthárdi gyárban, ahol targoncásként dolgozott, lesz majd helye, mert már sok embert elküldtek. Persze, megpróbálunk majd akkor segíteni másik munkahelyet keresni. Most sürgősen a baba ellátásához szükséges

fogyóeszközök kellenek: textil- és papírpelenka, popsitörlő, kenőcs, babaolaj, babafürdető. Hétfőn délelőtt már kaptunk babaruhákat, a sógornőm most válogatja őket méret szerint. A megadott számlaszámra érkező összegekből hosszú távon szeretnénk gazdálkodni, hogy a kis Dorina Luca – aki pont most lett két hónapos – taníttatásához, az életben való elindításához is legyen pénz.

Összetartás

A mindennapokban a család tudja segíteni a magára maradt 27 éves anyukát, Rékát: elhunyt párja édesapja és keresztszülei, a saját édesanyja és a nevelőapja. Mindenki Körmenden lakik, egymástól nem messze, összetartanak.

Egy kisgyerek felneveléséhez azonban nem elegendőek a rendelkezésre álló források. Felvették a kapcsolatot a körmendieken kívül szombathelyi és szentgotthárdi barátokkal, és Vasváron is vállalta a gyűjtést egy lány.

Dorina Luca, akiért összefognak a megyében, sőt az egész országból, a határon túlról is küldenek támogatást Fotók: Nagy Tamara

Köszönet

A Nagy Tamara által indított jótékonysági akció szervezésében, amely szinte egész Vas megyét megmozgatja, a férje, Horváth Gyula segít, de támogatják bátyja volt munkatársai – autószerelőként dolgozott Szombathelyen –, valamint az anyuka kollégái is.

Bíznak a Facebook erejében is, már eddig is sokan írtak, hogy küldenek támogatást a család számára.

– Szeretnénk megköszönni Dorina és az anyukája, Réka nevében az eddigi felajánlásokat – fogalmazott Nagy Tamara. – Nem gondoltuk volna, hogy ennyi segítő kéz és jóérzésű ember él itt a környéken és az országban, sőt a határokon túl is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában