SZOMBATHELY

2018.02.16. 08:00

Elmúlik a szerelem? – Okostelefonos vita hűségről, házasságról

A házasság hete alkalmából vitaműsort tartottak tegnap a Brenner János Nevelési Központban Szorítóban a házasság címmel.

Tersztyánszky Krisztina

Nagy Gábor vitavezető és ketten a 42 véleménynyilvánító közül: Simon Dávid és Csitkovics Bálint Fotó: Unger Tamás

 

Nagy Gábor vitavezető és ketten a 42 véleménynyilvánító közül: Simon Dávid és Csitkovics Bálint Fotó: Unger Tamás

A rendezvénysorozattal eddig általában a családokat, a tartós kötelékben élőket szólították meg. De hogy lehetne a témában szóra bírni a tizenéveseket? Erre tett újszerű kísérletet az a néhány önkéntes, vállalkozó szellemű házaspár, akik a Szombathelyi Egyházmegye támogatásával megszervezték ezt a vitát. Arra számítva, hogy ez a korosztály nem szívesen vállalja nyilvánosan a véleményét, egy webes játékot találtak ki, és a kérdésekre a teremben ülő fiataloktól okostelefonon kérték a válaszokat. Elmúlik-e a szerelem? A házasság csak egy papír? Fontos-e a hűség? A feltett kérdésekkel meglepetésre a fiúk és a lányok körében sikerült parázs vitát provokálni, melyben a velük szembeültetett, különböző korú házaspárok is elmondták véleményüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában